ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας αποτελεί κόλαση για τα δικαιώματα μας. Αποτελεί βασικό εργαλείο για να φορτώσουν και αυτή την κρίση πάνω στις πλάτες μας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αποτελεί  προϋπόθεση για την χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Από τη μια δηλαδή στοχεύουν στην  ακόμα μεγαλύτερη  κερδοφορία της μεγάλης εργοδοσίας και από την άλλη εντείνουν τα μέτρα της εκμετάλλευσης μας.

Το νομοσχέδιο αφορά όλους τους χώρους δουλειάς και όλους τους εργαζόμενους, περιγράφει μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Μια ζωή που θα είναι στο χέρι της εργοδοσίας πόσο και πότε θα μας αξιοποιεί. Το νομοσχέδιο δεν έρχεται να βάλει τάξη στη ζωή των εργαζομένων για να πηγαίνουν να μαζεύουν ελιές, ούτε θα είναι στην «ελεύθερη επιλογή» των εργαζομένων. Οι μισθοί πείνας, η μερική απασχόληση, τα 10ωρα και 12ωρα, οι εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες, η αδήλωτη εργασία,  η ανεργία είναι η «κανονικότητα» που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να θησαυρίζουν οι εργοδότες από την δουλειά μας.

 Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική ασυδοσία που βιώνουμε εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση νομοθετεί την απλήρωτη εργασία, κάνοντας ακόμη πιο λάστιχο την ζωή μας. Αφαιρεί όσα εμπόδια έχουν απομείνει στην εργατική νομοθεσία. Ταυτόχρονα στο νομοσχέδιο  επιχειρείται η ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στη δράση των σωματείων, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Θέλουν τους  εργαζόμενους απομονωμένους  μακριά από τη συλλογική διεκδίκηση που βάζει στο στόχαστρο τις κυβερνήσεις και την μεγάλη εργοδοσία.

Στο δικό μας κλάδο ο νόμος αυτός θα σπρώξει ακόμα παρακάτω τις αμοιβές μας, τις απλήρωτες ώρες,  τις απλήρωτες  υπερωρίες, θα μεγαλώσει την ανεργία. Ας αναρωτηθούμε τι θα γίνεται στις 3μηνες συμβάσεις ενός εργαζόμενου στον κλάδο που θα δουλεύει ασταμάτητα ; Πότε θα παίρνει τα ρεπό ή τις άδειες  μετά από το χρονικό διάστημα του αυξημένου φόρτου εργασίας, όταν θα απολύεται καθώς δεν θα τον έχει ανάγκη η εργοδοσία και θα λήγει η σύμβαση του; Προφανώς  στον κλάδο μας που χαρακτηρίζεται από εποχικότητα, το νομοσχέδιο θα νομιμοποιήσει τα 12ωρα και τα 16ωρα χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.

Μήπως είναι λύση για τις απλήρωτες πρόβες η χρήση της ψηφιακής κάρτας που διατυμπανίζει η κυβέρνηση; Την ίδια στιγμή μάλιστα που μετατρέπει την Επιθεώρηση Εργασίας  σε ένα διακοσμητικό όργανο χωρίς καμία αξία.  Ας αναρωτηθούμε επίσης τι θα συμβεί στα σίριαλ, που είναι ήδη θεσμοθετημένη η 10ωρη δουλειά στα  στούντιο και για κάποιους η δουλειά συνεχίζεται και στο σπίτι!

 Τι θα συμβεί στους εργαζόμενους του κλάδου, όταν δίνεται  η δυνατότητα στην εργοδοσία να απαιτεί την «πρόσθετη εργασία» για τον μερικώς απασχολούμενο «και κατά ωράριο που δεν είναι συνεχόμενο σε σχέση με το συμφωνημένο ωράριο της ίδιας ημέρας»; Αυτή η  πρόσθετη εργασία θα αμείβεται με προσαύξηση 12% επί της συμφωνηθείσας αμοιβής για κάθε επιπλέον ώρα. Έτσι, ένας εργαζόμενος που δουλεύει 4 ώρες την μέρα θα μπορεί να είναι στη διάθεση του εργοδότη όλη μέρα( π.χ  4 ώρες το πρωί και 4 «υπερωρίες» το απόγευμα). Έτσι η εργοδοσία θα μπορεί να αντικαταστήσει  θέσεις πλήρους απασχόλησης με μερικής, ανάλογα με τις ανάγκες της, με αμοιβή ψίχουλα για τους εργαζόμενους. Πόσο θετική εξέλιξη  για τους εργαζόμενους τεχνικούς  του Μ.Μ.Α , που από το 2016 το επιχειρησιακό σωματείο με την στήριξη της Ομοσπονδίας υπέγραφε σύμβαση για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας;

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι« θα κάτσουμε στα αυγά μας»  να βλέπουμε την σφαγή των δικαιωμάτων μας

Για αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα την ειδικότητα, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, το Σωματείο μας. Παλεύουμε  συλλογικά απέναντι στην μεγάλη εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα τους και της εκφυλισμένες ηγεσίες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Βάζουμε  το δικό μας σχέδιο στο προσκήνιο με αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο  – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Ζητάμε την ψήφιση νόμου που κατέθεσαν  500 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταργεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οργανώνουμε περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να παρθούν συλλογικά απεργιακές αποφάσεις για  να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

 Καμία παράσταση, καμία πρόβα, κανένα γύρισμα, καμία συναυλία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

 ΠΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *