Ποιοί είμαστε

                                                                                       

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Θέαμα και Ακρόαμα (Σ.Ε.ΘΕ.Α.) πατάει στην ανάγκη όσων δεν αντέχουν να βλέπουν την μη ύπαρξη συνδικαλιστικής δράσης, τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων, συνολικά της εργατικής τάξης, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην Γ.Σ.Ε.Ε. και σε πολλά εργοδοτικά σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο μας, ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, και κυρίως εκεί που δεν υπάρχει καθόλου συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Το σωματείο αυτό έχει ως στόχο να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, ειδικότητας, εργασιακής σχέσης, θρησκείας ή εθνικότητας και να μας στηρίζει στα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας και διεκδικήσεις μας.
Ο τεχνικός του ήχου, ο φωτιστής, ο ταμίας, ο ταξιθέτης, ο ηχολήπτης, ο υπάλληλος γραφείου παραγωγής, ο διοικητικός υπάλληλος, ο τεχνικός σκηνής, ο ενδυματολόγος, ο εικονολήπτης, ο μπούμαν, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντίθετα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά κοινά προβλήματα. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας, η κατάργηση του 8ώρου, 4ωρα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η απλήρωτη υπερωρία, τα ωράρια λάστιχο, είναι μορφές εργασίας που συναντάμε ήδη σε πολλούς χώρους του κλάδου μας, σχεδόν σε κάθε παραγωγή. Ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς, ανεξάρτητα δηλαδή αν κάποιος δουλεύει στο θέατρο, στις συναυλίες, σε στούντιο, σε γραφεία παραγωγής, σε εταιρείες ηλεκτρονικής και φυσικής πώλησης εισιτηρίων, σε εταιρείες ικριωμάτων, σε οποιονδήποτε χώρο βρίσκεται κανείς, το ΣΕΘΕΑ είναι το σωματείο στο οποίο μπορεί να οργανωθεί. Το ΣΕΘΕΑ, μακριά από τις συντεχνιακές λογικές που υπήρχαν στον κλάδο μας, έρχεται για να ενώσει τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι να βάλει πλάτη με την πολυδιάσπασή του στο να περνάνε χωρίς κανέναν αγώνα μια σειρά μέτρα ενάντια στα δικαιώματά μας.

Γράψου κι εσύ στο ΣΕΘΕΑ γιατί κανείς δεν περισσεύει.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ–ΕΝΙΣΧΥΣΕ–ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ

Το σύνθημα ανάπτυξη για όλους, που το τελευταίο διάστημα ακούγεται ολοένα και περισσότερο περνά πάνω από τα τσακισμένα δικαιώματα, τους μισθούς πείνας και τη φοροληστεία για τους εργαζόμενους και το λαό. Όπως πληρώσαμε την κρίση τους, έτσι τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στον χώρο της δουλειάς, στον κλάδο, στο σωματείο, στον αγώνα, στην απεργία, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά.

  • Για να είμαστε ακόμα πιο πολλοί και δυνατοί, που παλεύουμε για τα συμφέροντα της τάξης μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Για την διαφύλαξη όλων των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών-γιατί δεν πρέπει να τους αφήσουμε με το νέο συνδικαλιστικό νόμο να βάλει χέρι το κράτος και η εργοδοσία στα συνδικάτα μας.
  • Για σωματεία μαζικά, ανοιχτά με ζωντανές διαδικασίες των μελών τους.
  • Για αγώνες μαζικούς, ενωτικούς και ταξικούς, για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα, γιατί τον πλούτο εμείς τον παράγουμε.
  • Με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ενάντια στις απολύσεις, τις αλλαγές των συμβάσεων, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά ατυχήματα.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων στο Θέαμα και στο Ακρόαμα, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο–35ωρο–5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι απλήρωτες υπερωρίες και τα ωράρια εξόντωσης.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε άμεση και έμμεση προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την κατάργηση της αποζημίωσης.
  • Διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.
  • Δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.
Share