ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που χωρίς τον ιδρώτα σου, τα μερόνυχτα δουλειάς δεν θα ανέβαινε καμία παράσταση ή συναυλία και τη φετινή σεζόν.

Απευθυνόμαστε σε εσένα που θες να ζεις αξιοπρεπώς από τη δουλειά σου, να έχεις ελεύθερο χρόνο, να δουλεύεις με ό,τι εξοπλισμό και υποδομές είναι απαραίτητες και σύγχρονες. Εσένα που δεν θες κάθε σεζόν να ρισκάρεις το εργατικό ατύχημα και την υπερκόπωση.

Εσένα που αγαπάς αυτό που κάνεις, που έχεις απαιτήσεις από τη δουλειά σου.

Εσένα που δεν θέλεις να δουλεύεις για να πληρώνεις τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τις πολεμικές κυρώσεις, τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εσένα που μαζί γνωριστήκαμε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που μαζί κατεβήκαμε στο δρόμο, είχαμε κατακτήσεις, ειδικά σε περιπτώσεις συναδέλφων που «πετιόντουσαν» εκτός αποζημίωσης ειδικού σκοπού ή εκτός εποχικών επιδομάτων.

Εσένα που συναντηθήκαμε σε μεγάλα και μικρά θέατρα, σε συναυλίες και φεστιβάλ, παλέψαμε το μεροκάματο, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Εσένα που δουλεύεις στον κλάδο μας, αλλά δεν έχει τύχει ποτέ να συναντηθούμε ακόμα.

Σήμερα είμαστε το πιο μαζικό σωματείο του κλάδου στην Αττική, μετρώντας μόλις 3 χρόνια από την ίδρυσή μας.

Γινόμαστε ακόμα περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι να δώσουμε μαζί τη μάχη της επιβίωσης, της διεκδίκησης. Κανένας δεν είναι μόνος του.

Τον χειμώνα αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να μας καταπιεί η ‘βαρυχειμωνιά’ με την οποία μας τρομοκρατεί η κυβέρνηση. Όσο αυτή, μαζί με την αντιπολίτευση, ψηφίζουν να σταλούν πολεμικοί εξοπλισμοί για να σκοτώνονται οι λαοί, ψηφίζουν μαζί νόμους όπως ο ν. Χατζηδάκη, δίνουν «τυράκια» μόνο στα μεγάλα Ιδρύματα και επιχειρηματίες και σε εμάς τα αποφάγια, τόσο εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

Κανένας «μεσσίας», καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας αντιμετωπίσει με βάση τις ανάγκες μας. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να φροντίσουμε για αυτό με μαζικούς αγώνες, απεργίες, ενώνοντας τη φωνή με όλα τα σωματεία στο χώρο του πολιτισμού, με όλους τους εργαζόμενους συνολικά.

Έχουμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί χαράξει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για τους τεχνικούς του κλάδου, για το PA, σχέδια συμβάσεων για το χώρο του θεάτρου, των συναυλιών με βάση τις ειδικότητες, τους ανειδίκευτους, αλλά και αιτήματα ειδικά για τους freelancers.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη σε συναδέλφους, με την επιτροπή αλληλεγγύης, στις πυρόπληκτες περιοχές κα.

Έχουμε καταδικάσει όλα τα φαινόμενα παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάματος.

Καλούμε όλους εσάς, μέσα από τις εκλογές τους σωματείου, με την εγγραφή μας σε αυτό, να δυναμώσουμε την φωνή των εργαζόμενων του κλάδου. Αυτός ο χειμώνας θα μας βρει μαζί και πιο δυνατούς και αποφασισμένους.

Συνεχίζουμε μαζί!

Με το ΣΕΘΕΑ – ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Καλούμε μαζικά για συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου:

  • Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 10:00 – 13:00, στην έδρα του Σωματείου ( Σαπφούς 10, Αθήνα, 5ος όροφος ), 14:00 – 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 10:00 – 18:00,  στην έδρα του Σωματείου ( Σαπφούς 10, Αθήνα, 5ος όροφος )
  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 10:00 – 18:00,  στην έδρα του Σωματείου ( Σαπφούς 10, Αθήνα, 5ος όροφος )

*Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του σωματείο έχουν όλοι οι συνάδελφοι που γράφονται και τις ημέρες των εκλογών.Ενημερώνουμε επίσης ότι το τα γραφεία του Σωματείου θα είναι ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους, καθημερινά από τις  10:00 εως 17:00 για εγγραφή και τακτοποίηση συνδρομών.

Ψηφίζουμε στο ΣΕΘΕΑ,

Καλή διασκέδαση…

 

ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *