Κινητοποίηση στην Volterra στις 13 Σεπτέμβρη και στο Υπουργείο Οικονομικών στις 15 Σεπτέμβρη

 

Εν έτει 2022 με ανεπτυγμένες και τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια σε όλους μας, μας ζητάνε να ζήσουμε με όρους προηγούμενων αιώνων!

Επιστρατεύουν την γνωστή «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης στο φόντο της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας. Μας λένε ότι «για να είμαστε υπεύθυνοι» πρέπει να ξεχάσουμε και τα πιο στοιχειώδη, την θέρμανση και την ηλεκτρική κουζίνα στο σπίτι μας! Οι επιλογές είναι είτε να ξεπαγιάζουμε τον χειμώνα και να πάρουμε μερικά ψίχουλα παραπάνω από τα διάφορα pass της φτώχειας, είτε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για τους πανάκριβους λογαριασμούς της ενέργειας.

Κυβέρνηση, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας αλλά και η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους. Μεγαλώνει η ενεργειακή φτώχεια στην χώρα μας και παγκόσμια. Για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων οι τιμές σε ρεύμα, καύσιμα και τα υπόλοιπα προϊόντα είναι απρόσιτες για την λαϊκή οικογένεια.

Για τα κέρδη των εφοπλιστών που θα μεταφέρουν τα αμερικάνικο φυσικό αέριο απαξιώνουν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, διαμόρφωσαν λογαριασμούς φωτιά. Ταυτόχρονα, χρηματοδοτούν μόνο για τον Σεπτέμβριο τους παρόχους ρεύματος με 1,9 δις από τα κρατικά ταμεία.

Απέναντι σ’ αυτά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα παλεύουμε:

· Κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του

· Άμεση μείωση των τιμών του ρεύματος

Απαιτούμε:

· Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την κάλυψη του τεράστιου κύματος ακρίβειας που τρώει το εισόδημα μας.

Οποισδήποτε συνάδελφος – ισσα ενημερώνει το Σωματείο μας για προβλήματα διακοπής παροχής ρεύματος στα σπίτια.

Οργανώνουμε την συλλογική μας δράση για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα:

· Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Volterra – Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι

· Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

 

Η ζωή μας εξαρτάται μόνο από τον συλλογικό μας αγώνα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *