ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.ΘΕ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το Δώρο Χριστουγέννων και όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες! Δεν αποτελεί μια extra παροχή. Αποτελεί τμήμα των δεδουλευμένων μας. Δεν παζαρεύουμε τον μισθό μας!

Την περίοδο αυτή κάθε χρόνο είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο οι εργαζόμενοι να συναντάμε την άρνηση από την πλευρά της εργοδοσίας για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, μάλιστα τις περισσότερες φορές η εργοδοσία στον κλάδο μας θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα το καταβάλλει ή θεωρεί ότι το Δώρο είναι ενταγμένο στην μηνιαία μισθοδοσία μας!

Και τι δεν ακούμε από την εργοδοσία:« η εταιρεία δεν βγαίνει», ή ότι δεν υπήρχε στη συμφωνία Δώρο Χριστουγέννων», άλλες φορές πάλι ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκβιασμούς του τύπου: «αν θες δώρο θα μειωθεί ο μισθός» ή «αν θες να ασφαλίζεσαι όλες τις ώρες που δουλεύεις , θα δίνεις ένα ποσό για την ασφάλεια σου από τον μισθό».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Στον κλάδο μας είναι πολλές οι καταγγελίες από εργαζόμενους για το Δώρο Χριστουγέννων. Πολλοί καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες με απειλές και εκβιασμούς ζητάνε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο!

Απαντάμε καθαρά ότι το Δώρο Χριστουγέννων είναι αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να καταβάλλεται στο ακέραιο σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έως τις 21 Δεκέμβρη!

Προέρχεται από την δική μας δουλειά και αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ειδικά σήμερα με την τεράστια ακρίβεια, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα κλπ. Είναι μια ανάσα για να κάνουμε γιορτές εμείς οι εργαζόμενοι, την ώρα που η κυβέρνηση η μία μετά την άλλη χειροτερεύει τη ζωή μας για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η εργοδοτική επίθεση που δεχόμαστε δεν σταματά όσο εμείς δε βάζουμε εμπόδια. Η εργοδοσία και του κλάδου μας συνεχίζει εκμεταλλευόμενη όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη της από την δική μας δουλειά.

Φρένο σε όλα αυτά μπορεί να βάλει μόνο η συλλογική πάλη των εργαζομένων μέσα από το Σωματείο μας, να έχουμε κατακτήσεις στην δουλειά και στην ζωή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σ.Ε.ΘΕ.Α , να καταγγείλουν περιπτώσεις μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων. Να παλέψουμε όλοι μαζί τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας και στη ζωή μας!

Το Σωματείο μας προχωρά σε περιοδείες στους χώρους δουλειάς(θέατρα, συναυλίες, συνέδρια κλπ) για ενημέρωση σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων, καθώς και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς που δεν θα καταβληθεί το Δ.Χ έως τις 21 Δεκέμβρη!

Κάθε εργαζόμενος που δεν του έχει καταβληθεί το δώρο μέχρι τις 21/12 μπορεί άμεσα να έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας και μαζί να διεκδικήσουμε την καταβολή του. Όπου χρειάζεται να γίνουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία υποχρεούται να υποβάλει μήνυση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας προς τον εργοδότη που δεν θέλει να καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.

Απαιτούμε:

• Να μπεί φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, να καταβληθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

• Κανένας εργαζόμενος – η να μην επιστρέψει τον 13ο μισθό του στον εργοδότη του

• Παλεύουμε για την επαναφορά του 13ου μισθού στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο που με τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν καταργηθεί.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟ/Η – ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *