Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 1η Μάη στις 11:00 στο Σύνταγμα

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, την ημέρα της τάξης μας, το παγκόσμιο σύμβολο από τους αγώνες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου. Εμπνεόμαστε και τιμάμε όλους αυτούς που με τους αγώνες και την αυτοθυσία τους, από το Σικάγο του 1886 έως το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, από τους 200 της Καισαριανής το 1944 έως και σήμερα, όρθωσαν το ανάστημα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της τάξης μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 
137 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο αμφισβητούνται και ξηλώνονται μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις όπως το 8ωρο, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θεωρούνται εμπόδιο στην ‘ανάπτυξη’ και το κέρδος των εργοδοτών, όπως επίσης εμπόδιο αποτελούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι αποτελούν σύγχρονα κάτεργα.
 
Σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία θεωρούν σύγχρονο το Ν. Χατζηδάκη με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το ωράριο να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εργοδοσίας. Θεωρούνται σύγχρονα τα 12ωρα και 14ωρα, η απλήρωτη πρόβα, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η επιβολή της δουλειάς με το μπλοκάκι για να αυξάνονται οι ώρες εργασίας μας, να δουλεύουμε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία με ανυπολόγιστο κόστος για την υγεία και τη ζωή μας. Ευθύνη όλων μας να παλέψουμε ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, ευθύνη όλων μας είναι να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει τον 21ο αιώνα.
 
Γεμίζουμε με αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν να είναι αλλιώς, ότι έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας. Αυτό δείχνουν οι μεγάλοι αγώνες που έγιναν στον κλάδο μας το τελευταίο διάστημα, η τεράστια οργή που έγινε κινητοποίηση στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό δείχνουν οι μεγάλες μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη. Είναι τα ελπιδοφόρα μηνύματα που δείχνουν σε ποιόν δρόμο πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να βαδίσουμε.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Θέαμα-Ακρόαμα να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται στο δρόμο την Δευτέρα 1η Μάη. Τιμάμε την γιορτή της τάξης μας με νέους αγώνες που θα κλιμακώσουν την πάλη μας ενάντια στα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν.
 
Βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι κόστους-οφέλους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή θα είναι αντιλαϊκή και θα βάλει στο στόχαστρο τις ανάγκες μας, γιατί τα θέλω της μεγαλοεργοδοσίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα δικά μας.
 
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού βλέπει την συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί να την αρπάζει μια μικρή μειοψηφία. Αυτή η μικρή μειοψηφία ιδιοποιείται όλον αυτόν τον πλούτο, παραδίδοντας σε αυτούς που τον παράγουν φτώχεια και εξαθλίωση.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι υπάρχει διέξοδος, με τον δικό μας αγώνα, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.
 
Συμμετέχουμε μαζικά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 11 στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 10:00 στην πλατεία Κάνιγγος)
 
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *