Ανακοίνωση ΣΕΘΕΑ για τις ΣΣΕ για 1) μόνιμους και έξτρα τεχνικούς Ήχου – Φώτων – Βίντεο και 2) για τις ειδικότητες του Θεάτρου.

   Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας μας, τις εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα ( ΣΕΘΕΑ) προχωρά για πρώτη φορά σε δημοσίευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίες που έχουν επεξεργαστεί, συζητηθεί και ψηφιστεί στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

   Οι δύο πρώτες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που σήμερα (Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023) δημοσιεύουμε, αποτυπώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου.

   Οι βασικοί άξονες των Συλλογικών Συμβάσεων είναι οι εξής:

– Η κατοχύρωση του δικαιώματος για σταθερή και μόνιμη εργασία.

– Η ουσιαστική αύξηση του μισθού στο ύψος των αναγκών που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι απέναντι στο κύμα ακριβείας που μας τσακίζει.

– Η κατοχύρωση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους που εργαζόμαστε με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας που απαντάει στα εργατικά ατυχήματα που όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες με κίνδυνο ακόμα και της ζωής μας.

– Η κατοχύρωση των ωρών εργασίας που δεν μπορούν να υπερβούν τις 12 ( 8ωρο με μέγιστο ωρών πληρωμένης υπερωρίας τις 4 ώρες ) που απαντάει στα εξαντλητικά ωράρια ( μέχρι και ολόκληρη ημέρα δουλειάς ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο ) που επικρατούν στο κλάδο μας.

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Γενική συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 13:00 στην έδρα του Σωματείου ( Σαπφούς 10, 5ος όροφος ) για να συζητήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας μας, την κλιμάκωση της δράσης μας για να υπογραφεί και να τηρηθεί η ΣΣΕ με την εργοδοτική ένωση ( Herca ), τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας και τα μεγάλα θέατρα.

   Όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στην κατρακύλα των δικαιωμάτων μας.

   Το ΔΣ του ΣΕΘΕΑ

Παραθέτουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους παρακάτω δύο συνδέσμους:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥ/ΦΩΤΩΝ/ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *