ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ 17 ΔΕΚΈΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στο θέαμα – ακρόαμα, ενώνουμε τις φωνές μας με τα εκατοντάδες σωματεία και τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στον νέο προϋπολογισμό που φέρνει για τον λαό μεγαλύτερη φοροληστεία καταδικάζοντας τον στη φτώχεια και την ανέχεια, αλλά και συνολικότερα ενάντια στη γενικότερη ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημά μας.
Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, να αποτελέσει την απάντησή μας στην εργοδοσία του κλάδου που πλουτίζει από την δική μας εργασία, ενώ εμείς παλεύουμε να βγάλουμε τον μήνα, κάνοντας τρομερές εκπτώσεις ακόμα και στις βασικές ανάγκες μας. Ενώ οι εργαζόμενοι μετράμε κέρμα το κέρμα για να πληρώσουμε τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, εταιρείες παραγωγής, ενοικίασης εξοπλισμού, backline, οι εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων κυριολεκτικά σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα ταμεία τους, με αμύθητο τζίρο, «βγάζοντας μας το λάδι».
Συνάδελφοι, η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο μας χειροτερεύει όλο και περισσότερο για μας. Στα θέατρα οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων μπαίνουν για δουλειά με χαμηλομένα μεροκάματα, σε πολλές περιπτώσεις μαύρα κατά ένα μέρος, με το επίδομα Χριστουγέννων να μην καταβάλλεται ή να ζητάει η εργοδοσία να της επιστραφεί, κι αυτό να τείνει να θεωρείται κανονικότητα. Επίσης δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που μας καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να κάνουν ταυτόχρονα δουλειές που ξεπερνούν τα όρια του αντικειμένου τους. Ο ηλεκτρολόγος να κάνει τον ηχολήπτη και ο ηχολήπτης τον τεχνικό σκηνής. Την ίδια στιγμή άλλες ειδικότητες στο θέατρο όπως ταξιθέτες ή ταμίες αναγκάζονται να δουλέψουν με ωρομίσθια της πείνας που δεν τους φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα αφεντικά τους στερούν ακόμα και τα μικρά φιλοδωρήματα που μπορεί να παίρνουν.
Και στο pa τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά όμως. Ειδικά ενόψει των γιορτών, η εντατικοποίηση που βαράει ήδη κόκκινο, αναμένεται να εκτοξευτεί το επόμενο διάστημα, με την υγεία των εργαζομένων να τίθεται σε δεύτερη μοίρα και τον κίνδυνο των ατυχημάτων από την υπερκόπωση να είναι πανταχού παρών. Παράλληλα, επιχειρείται και το ακόμα μεγαλύτερο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων με γενίκευση της δουλειάς με το μπλοκάκι.
Συνάδελφοι, η κατάσταση που τα αφεντικά θέλουν να διαμορφώσουν για τη δουλειά και τη ζωή μας, είναι στο χέρι μας να μείνει στα σχέδιά τους. Με νέα ορμή να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και αγαθά. Για μια ζωή χωρίς επιδόματα, voucher και pass.
Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική τους δεν υπάρχει ανοχή. Ούτε αναμονή σε σωτήρες που τάζουν προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας, ούτε μοιρολατρία και απογοήτευση. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και αυτό το έχουμε διαπιστώσει σε πολλούς κλάδους αλλά και στον χώρο μας το προηγούμενο διάστημα με πολλές μικρές κατακτήσεις.
Κόντρα και στην κρατική καταστολή και βία που εντείνεται όσο ο λαός κλιμακώνει τις διεκδικήσεις του. Με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά με τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά, αλλά και την καταστολή των φοιτητών και των καθηγητών, υψώνουμε το ανάστημά μας και φωνάζουμε ότι η προσπάθειά τους να βάλουν στον πάγο το δικαίωμα στην αντίστασή μας δεν θα τους περάσει.
Καλούμε τους συναδέλφους, μέλη και μη του σωματείου να δώσουν ηχηρό παρών το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 στο Σύνταγμα. (Προσυγκέντρωση στις 11:45 στην πλ. Κάνιγγος )
Για μια δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *