Όλοι στη συνέλευση απολογισμού της δράσης του σωματείου μας για την 3ετια που πέρασε!

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτώβρη 2022 και ώρα 12:00 στο Μουσείο Μακρονήσου, Αγ. Ασωμάτων 31!
Εμείς που ακριβώς 3 χρόνια πριν ιδρύσαμε το ΣΕΘΕΑ, γιατί δεν αντέχαμε να βλέπουμε την απουσία -για χρόνια- συνδικαλιστικής δράσης και σωματείου που να είναι στήριγμα για το σύνολο των ειδικοτήτων στο PA, στο θέατρο, στα γραφεία παραγωγής, στα στούντιο, στις εταιρείες ικριωμάτων, κ.α.
Εμείς που σταθήκαμε όρθιοι σε μια πρωτόγνωρη περίοδο για το επάγγελμα μας, που από το ξέσπασμα της πανδημίας το Σωματείο μας αγκάλιασε και συνένωσε όλους τους συναδέλφους. Έγινε το αποκούμπι όλων των εργαζόμενων του κλάδου ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, ειδικότητας, εργασιακής σχέσης και εμπειρίας, εθνικότητας κλπ.
Εμείς που δεν υπήρχε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, που δεν μπήκαμε μαχητικά μπροστά κόντρα σε εργοδοσία, κυβερνήσεις, με σημαντικές πρωτοβουλίες και κατακτήσεις που δείχνουν το δρόμο για την συνέχεια.
Όλοι εμείς:
– Μετά από επίμονο αγώνα, πετύχαμε την ένταξη μεγάλου τμήματος ταξιθετών –τριών του Μεγάρου Μουσικής στα μέτρα στήριξης, ώστε να αποζημιωθούν την περίοδο της πανδημίας.
– καταφέραμε να αποκρούσουμε την επίθεση της Διοίκησης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για χειροτέρευση των όρων εργασίας. Μετά από παρέμβαση κινητοποίηση και συνάντηση με την Διοίκηση, καταφέραμε να διατηρηθεί η 9μηνη σύμβαση.
– πιέσαμε μεγάλα ιδρύματα και φεστιβάλ για πραγματικά μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.
– οργανώσαμε μεγάλη απεργία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.
– συμβάλλαμε στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών, ώστε να μη γίνει περικοπή προσωπικού από τις πάγιες ανάγκες.
– επεξεργαστήκαμε σχέδιο σύμβασης για τις ειδικότητες του θεάτρου και τεχνικούς στο PA και πλαίσιο διεκδίκησης για τους συναδέλφους freelancers.
– Οργανώσαμε μέσω της Επιτροπής Αλληλεγγύης την στήριξή μας στους συναδέλφους που είχαν μεγαλύτερες ανάγκες.
Χωρίς εμάς δε μπορεί να στηθεί καμία συναυλία, καμία θεατρική παράσταση, κανένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δε μπορεί να προκύψει χωρίς την δική μας δουλειά.
Εμείς είμαστε που το Σωματείο μας έγινε ο συλλογικός εκφραστής του συνόλου των αναγκών μας, που δώσαμε πνοή στο «ένας για όλους και όλοι για έναν».
Είμαστε εμείς που μετά από ένα καλοκαίρι «κανονικότητας» δεν ξέρουμε αν πληρούμε τα κριτήρια για το εποχικό επίδομα ή για το επίδομα ανεργίας.
Είμαστε εμείς που δεν συμβιβαζόμαστε με την άποψη «ότι έτσι ήταν πάντα η δουλειά μας», που δεν θέλουμε να δουλεύουμε 15ωρα, χωρίς ρεπό , πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής μας για να πληρώνουμε τις πολεμικές κυρώσεις στους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, που δεν θέλουμε να δουλεύουμε με εργολαβικές εταιρίες που «αλωνίζουν», με συμβάσεις και ωρομίσθια που φτάνουν στα όρια της εξαθλίωσης μας.
Είμαστε εμείς που δεν σταματάμε εδώ, που θέλουμε το Σωματείο μας να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, με πολλά περισσότερα μέλη, σε όλους τους χώρους δουλειάς, φεστιβάλ, θέατρα, ιδρύματα.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
Είμαστε εμείς που ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα το καταφέραμε όλοι μαζί, μέσα από το ΣΕΘΕΑ – μια γροθιά. Ό,τι κερδίσαμε μέχρι τώρα πιέστηκαν να μας το δώσουν, δεν μας το έδωσε καμία κυβέρνηση, κανένας «μεσσίας», αλλά το κερδίσαμε μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες μέσα από το Σωματείο μας.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε στήριγμα το Σωματείο μας. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα ΣΕΘΕΑ ακόμα πιο μαζικό που θα οργανώνει τους αγώνες που θα φέρνουν αποτελέσματα, θα καθυστερούν την επίθεση που δεχόμαστε, θα δίνουν αυτοπεποίθηση, θα βγαίνουν περισσότεροι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, στον συλλογικό αγώνα.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Στην Γενική μας Συνέλευση και στις εκλογές θα μετρήσουμε την δύναμη των εργαζομένων στο επάγγελμα μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στη Γ.Σ και στις αρχαιρεσίες του Σωματείου.
Τα θέματα της Γ.Σ.
· Απολογισμός της δράσης μας.
· Πρόγραμμα δράσης για τη συλλογική σύμβαση, συμμετοχή στη γενική απεργία 9 Νοεμβρίου.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ… ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΣΕΘΕΑ – ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *