ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Με το νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων -που η μία δίνει την σκυτάλη στην άλλη – έχει διαμορφωθεί ένα αντιλαϊκό «κοκτέιλ» με το οποίο η εργοδοσία ξεσαλώνει μέσα στους χώρους δουλειάς, πετσοκόβοντας και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα μας.
 
Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες συναδέλφων στο Σωματείο μας «πέφτουν βροχή» για τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Τα 15ωρα στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις πέφτουν βροχή, τα εργατικά ατυχήματα είναι «καθημερινότητα» τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής έχουν «πάει περίπατο».
 
Τελευταίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι η απόλυση συναδέλφου από την Juke Books εταιρεία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Με τα γνωστά προσχήματα της εργοδοσίας για χαμηλή αποδοτικότητα και χωρίς καμία αιτία, ο συνάδελφος που μάλιστα είναι και πατέρας 2 παιδιών με 67% αναπηρία πετιέται στο δρόμο!!
 
Για την εργοδοσία ο συνάδελφος κοστίζει ακριβότερα καθώς ο εργαζόμενος δικαιούται περισσότερες μέρες γονικής άδειας. Αυτό το «κόστος» για την εργοδοσία είναι αρκετό για να απολυθεί ο εργαζόμενος!
 
Επίσης το «σφάλμα» του συναδέλφου ήταν η δημόσια άρνηση του μπροστά στους συναδέλφους, στην «προτροπή» της εργοδοσίας να αναπληρώνονται τυχόν μέρες άδειας με αντίστοιχη δουλειά το Σ/Κ, χωρίς επιπλέον πληρωμή!
 
Όπως το «λάθος» του συναδέλφου ήταν η γνώμη του μπροστά σε όλους τους συναδέλφους ότι η δουλειά μετά τις 22:00 πρέπει να πληρώνεται ως νυχτερινή εργασία!!
 
Συνάδελφοι, αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στον κλάδο μας. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση που δεχόμαστε.
 
Κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του, ανυπεράσπιστος στις ορέξεις των εργοδοτών, ιδιαίτερα σήμερα που λόγω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και των μισθών που «δεν φτάνουν ούτε για ζήτω». Μέσα από το Σ.Ε.ΘΕ.Α διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ – ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *