Να βλέπουμε τα μαύρα άσπρα έχουν βαλθεί κυβέρνηση και εργοδότες.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο μας για πιέσεις από εργοδότες στον χώρο της ενοικίασης εξοπλισμού για συναυλίες, συνέδρια κλπ, σε εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου να ανοίξουν και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ( μπλοκάκι ) είναι πλέον καθημερινές και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες του κλάδου μας.

Τι σημαίνει όμως δουλειά με μπλοκάκι;;;

1. Πλήρης ευελιξία του ωραρίου για τους εργαζόμενους.
2. Δουλειά όταν έχει ανάγκη η παραγωγή και ο εκάστοτε εργοδότης, και όταν δεν έχει…μένουμε απλήρωτοι.
3. Φόρτωμα των βαρών για την ασφάλιση, των συνθηκών εργασίας, των μέτρων ασφαλείας, γεύματος και σίτισης στους εργαζόμενους αντί των εργοδοτών.
4. Φορολογία για το ΔΠΥ που σημαίνει μείωση του μισθού.
5. Όλα τα επιδόματα, άδειες, φοροαπαλλαγές που έχει ένας μισθωτός κόβονται.

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να μας το παρουσιάζουν σαν την μόνη λύση για να μπορούμε να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας στον ίδιο εργοδότη και επίσης ότι είναι προς όφελος μας αφού θα δούμε περισσότερα χρήματα στην τσέπη μας μετά από 24 ώρες συνεχόμενης δουλειάς.

Παλιό το κόλπο

Ξαφνικά άρχισαν να κόπτονται αυτοί που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν την κατάσταση που υπάρχει στον χώρο μας, με τις ατελείωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία και την ανυπαρξία Συλλογικής Σύμβασης. Να μας το παρουσιάζουν σαν την μόνη λύση για να μπορούμε να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας στον ίδιο εργοδότη και επίσης ότι είναι προς όφελος μας αφού θα δούμε περισσότερα χρήματα στην τσέπη μας μετά από 24 ώρες συνεχόμενης δουλειάς.

Υπάρχουν μια σειρά άλλα ζήτημα όπως το ασφαλιστικό που πρέπει να τα φωτίσουμε για να ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και σε βάθος χρόνου.

Ρώτα το σωματείο σου, μάθε τις παγίδες και τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εξελίξεις αλλά και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Οργάνωσε την απάντηση σου συλλογικά, για να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας. Για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με ελεύθερο χρόνο, με δικαιώματα, με
ασφάλεια.

Ένας για όλους και όλοι για έναν. Όλοι οι συνάδελφοί που δέχονται τέτοιου είδους πιέσεις, είτε ατομικά είτε γενικά στον χώρο δουλειάς τους, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του Σ.Ε.ΘΕ.Α. μπορούν να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν email για να ενημερωθούν και να ζητήσουν την παρέμβαση του σωματείου. Γνωρίζουμε ότι είναι ζήτημα που απασχολεί το μεγαλύτερο τμήμα των μισθωτών του κλάδου μας.

Να δώσουμε την απάντηση μας στην Γενική Συνέλευση στις 22/2, να συνδιαμορφώσουμε την ήδη επεξεργασία που έχει κάνει το σωματείο μας για την Συλλογική Σύμβαση για να απαιτήσουμε την υπογραφή της.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *