Γενική Συνέλευση Σ.Ε.ΘΕ.Α Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (Σ.Ε.ΘΕ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Σωματείου μας ή όχι, σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην έδρα του Σωματείου (Σαπφούς 10,Αθήνα, 5ος όροφος).

Η κατάσταση που δημιουργείται στους χώρους δουλειάς μας είναι εκρηκτική και μακριά από τις ανάγκες μας. Σε κάθε φάση, πόσο μάλλον σήμερα είναι επιτακτικό να συζητήσουμε συλλογικά τις εξελίξεις που υπάρχουν στον κλάδο μας, μαχητικά να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή. Οι πιέσεις για δουλειά με μπλοκάκι γενικεύονται, οι εργολαβικές εταιρείες γίνονται καθεστώς στα μεγάλα ιδρύματα και αλλού.

Η εργασία δηλαδή με ωράρια λάστιχο και χαμηλές αμοιβές για όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα είναι η κανονικότητα που ονειρεύονται οι εργοδότες. Δεν θα τους περάσει, όλοι μαζί να οργανώσουμε την απάντηση μας μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις του σωματείου μας. Υπογραφή Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους χώρους του κλάδου μας. Να αποφασίσουμε εμείς για εμάς και όχι αυτοί για εμάς!!

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Οι εξελίξεις στον κλάδο μας. Παρουσίαση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για εργαζόμενους σε συναυλίες, βίντεο, συνέδρια κλπ. Παρουσίαση – συζήτηση Συλλογικής Σύμβασης για τις ειδικότητες στο θέατρο, στα ιδρύματα και στους εργαζόμενους με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

*Θα δοθεί η δυνατότητα να γραφτούν οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη του Σωματείου και κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
*Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τις οικογένειες των πρόσφατα θανούντων συναδέλφων Μιχάλη Μπούφη και Άκη Θωμά.
*Στον χώρο θα τηρούνται υγειονομικά μέτρα προστασίας

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *