Καμία ανάμειξη του κρατικού μηχανισμού και της ασφάλειας στα σωματεία μας!

Με έκπληξη και αποστροφή πληροφορηθήκαμε σοβαρά και απαράδεκτα κρούσματα ανάμιξης προσώπων σε μαζικούς φορείς και στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, που η δραστηριότητά τους ταυτίζεται με τις πιο στεγανές κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς.

Αναφερόμαστε στην καίρια θέση του νομικού συμβούλου ενός συλλογικού επαγγελματικού φορέα, και συγκεκριμένα της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), στην οποία θέση έχει τοποθετηθεί από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΕΣ ο κ. Θεόδωρος Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ από τις 19-7-2012 ως τις 30-1-2015 αλλά και νυν Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), οργανισμού εποπτευόμενου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΕΣ και της ΠΟΘΑ είναι πολύ μεγάλες. Η διαπάλη για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στην Ομοσπονδία δεν μπορεί να περνά από τέτοιους δρόμους

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επιχείρηση κάθε είδους ανάμιξης πρώην είτε νυν στελεχών της ΕΥΠ και άλλων συναφών υπηρεσιών, οργανισμών και κατασταλτικών μηχανισμών στη ζωή και τη δράση των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος, στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, συνολικά στην κοινωνική ζωή.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η ευθύνη όσων με τις αποφάσεις τους στα όργανα διοίκησης των μαζικών φορέων συνέβαλαν ή συμβάλλουν στην υλοποίηση κάθε παρόμοιας απόπειρας και εγχειρήματος.

Το λαϊκό κίνημα διαθέτει ιστορική γνώση και πείρα και θα ακυρώσει κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης και διάβρωσής του από τους σκοτεινούς αντιλαϊκούς μηχανισμούς.

Καλούμε στην ακύρωση στην πράξη κάθε τέτοιας ενέργειας, από τα σωματεία, τους φορείς, Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα, καλλιτέχνες και κάθε εργαζόμενο. Όλοι αυτοί μπορούμε να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα των διεκδικήσεών μας, την καθαρότητά τους, την ίδια τη λειτουργία των σωματείων μας.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *