ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων από το διοικητικό τμήμα του Φεστιβάλ Αθηνών, ενημερωθήκαμε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων αλλά μόνο κάποιων εξ αυτών, με «άγνωστα» κριτήρια.

Μετά τις περικοπές σε κάποιους εργαζόμενους τεχνικούς το προηγούμενο καλοκαίρι που εργάζονταν με ΔΠΥ και την αθέτηση της συμφωνίας που είχε συνάψει η Διοίκηση με τους εργαζόμενους, τώρα έρχεται να απολύσει εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες εδώ και χρόνια.

‘Ηδη η δουλειά με το υπάρχον προσωπικό βγαίνει με τεράστια εντατικοποίηση, ας αναλογιστούμε τι θα έχει να αντιμετωπίσει ένας εργαζόμενος από εδώ και πέρα, με τις απολύσεις που ανακοινώνει η Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι μένουν στην αβεβαιότητα και ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται πολλά χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται μέχρι τώρα, η Διοίκηση αποφασίζει ότι « δεν τους χρειάζεται»
Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ στην χώρα, «βιτρίνα » του πολιτισμού πραγματοποιεί απολύσεις, την ώρα που και αυτό το καλοκαίρι δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή του. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ποιοι είναι αυτοί που «την πληρώνουν »
Απαιτούμε από την Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών να μην τολμήσει να απολύσει ούτε έναν εργαζόμενο.
Απαιτούμε τώρα να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Αθηνών να είναι μια γροθιά, μαζί με το Σωματείο ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση.
Μέσα από την συλλογική συζήτηση, να ανέβει η διεκδίκηση για να βάλουμε όλοι οι εργαζόμενοι εμπόδια σε αυτά που έχουμε μπροστά μας, για να έχουμε κατακτήσεις
στην δουλειά, στη ζωή μας.

Το Σωματείο μας θα παρέμβει αύριο στο Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ και θα απαιτήσει την ανανέωση της σύμβασης.

Αύριο επανερχόμαστε με νέα ενημέρωση

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *