ΣΕΘΕΑ – ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Είμαστε σε ετοιμότητα, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών.

                                 Απαιτούμε άμεσα μέτρα για ουσιαστική στήριξη για όσους επλήγησαν.

 

 Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι  τεράστιες πυρκαγιές, το Σωματείο μας δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η αλληλεγγύη για όλους τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών, να έρθει σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για να καταγραφούν πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχουν.

 

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δώσουμε μάχη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων. Μέσα από την οργάνωση στα Σωματεία, να γίνει η οργή για τις καταστροφές αγώνας και διεκδίκηση για την προστασία των εργαζομένων και του λαού.

 

Όλες τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε να εξελίσσεται μια τεράστια καταστροφή και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, που στόχο δεν έχει την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού αλλά την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της

επιχειρηματικής δράσης.

 

Ας σταματήσει τώρα η καραμέλα της κυβέρνησης ότι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση είναι “η κλιματική αλλαγή”, “τα ακραία καιρικά φαινόμενα” και “η ατομική ευθύνη”. Οι ευθύνες είναι δικιές τους, είναι τεράστιες και διαχρονικές, για την μη ύπαρξη ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου, με επαρκείς δυνάμεις, με σύγχρονα τεχνικά μέσα και ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη και αποτροπή τέτοιας έκτασης καταστροφών. Ήταν οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα απαντούσαν με θράσος ότι “ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος” στις παρεμβάσεις των συνδικάτων.

 

Απαιτούμε :

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές, καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρητινοσυλλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων, 100% αποζημίωση – Όχι στα μέτρα κοροϊδία και τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

 

Το Σωματείο μας προχωράει σε :

  • Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτων ανάγκης από Δευτέρα – Παρασκευή 13 Αυγούστου και ώρες  10:00-13:00 στην έδρα του Σωματείου (Σαπφούς 10).(Συγκεκριμένα συλλέγουμε Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.)
  • Καταγραφή ενδεχόμενων ζημιών και αναγκών σε εργαζόμενους του κλάδου από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

 Παρακαλούμε όλα τα μέλη του σωματείου, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *