ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πατάει πάνω  στις αντιασφαλιστικές ανατροπές της τελευταίας 30ετίας, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και το δημόσιο χαρακτήρα της.

Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του ασφαλισμένου, που προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με εμβληματικό νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να είναι θεσμοθετημένη η κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες μας, τα οποία θα δίνονται στις ισχυρές επιχειρήσεις για να τζογάρουν το ιδρώτα μας, ενώ για μας το αν, πότε και πόση σύνταξη θα πάρουμε, δεν το εγγυάται κανένας, ενώ μεγαλώνει η ανασφάλεια και για τους σημερινούς συνταξιούχους.

Θέλουν να μετατρέψουν σε ρίσκο τον κόπο μας, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους – ασφαλισμένους σε «επενδυτές», ανοίγοντας ακόμα περισσότερο το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών. Βασική στόχευση του νομοσχεδίου είναι η ακόμα μικρότερη συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας στην κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντάς τη σε αυστηρά ατομική υπόθεση των εργαζομένων.

Για τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους και το κράτος τους η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, τα εμβόλια – φάρμακα, η σταθερή εργασία, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, η προστασία μας για να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και να μην πνιγόμαστε το χειμώνα, είναι κόστος και πηγή κερδοφορίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ

Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο 4ο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η ανεργία στον κλάδο χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης, η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση που η δουλειά βγαίνει με λιγότερους εργαζόμενους, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στις «ορέξεις» της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.

Στον κλάδο μας που κυριαρχεί η ανασφάλεια, το κυνήγι του μεροκάματου, η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι «άπιαστο όνειρο» για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αβεβαιότητα για την ασφάλιση, την πρόσβαση στην υγεία , την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρόνοια, την σύνταξη κ.α.

Μέσα από το Σωματείο μας όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου σηκώνουμε το ανάστημα μας για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο έκτρωμα – Χατζηδάκη και όλων των άλλων νόμων που ανατρέπουν όλες τις πλευρές της ζωή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Παλεύουμε:

  • Για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.
  • Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κκοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.
  • Κανένας ανασφάλιστος εργαζόμενος – Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και υποχρεωτική για όλους
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *