ΣΕΘΕΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα  – Ακρόαμα καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη προσπάθεια  υπονόμευσης των Η.Π.Α – Ε.Ε και άλλων κυβερνήσεων ενάντια στο λαό της Κούβας. Το σχέδιο υπονόμευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ,με απειλές ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση ενάντια στην Κούβα!

Ο κουβανικός λαός έχει αποτρέψει με την πάλη του αμέτρητες προβοκάτσιες σαν τη σημερινή. 

Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν τον πλανήτη, οι Κουβανοί γιατροί οργανώνουν αποστολές σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους λαούς από ασθένειες και φυσικές καταστροφές.

Στηρίζουμε το ψήφισμα που διακινούν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλων των κλάδων μαζί με όλα τα σωματεία, να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Κούβας.

Επισυνάπτουμε ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

 

«H Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.  

Αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο, έρχονται σήμερα και μιλούν για “ανθρωπιστική κρίση” στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη “Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα” των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, όπου οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπου μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά, οι ίδιες δυνάμεις δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη “Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και  στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *