ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η επέλαση της πανδημίας και το επερχόμενο 4ο κύμα, με χιλιάδες νέα κρούσματα ήταν το προδιαγγεγραμμένο έγκλημα που έχει ως βασική αιτία τη συνεχή αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και το σάρωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς –όπου η εργοδοσία με τις ευλογίες της κυβέρνησης ξεσαλώνει- πρωτόκολλα κομμένα και ραμένα στα μέτρα της μεγάλης εργοδοσίας στον Τουρισμό, στις Μεταφορές, αλλά και στον δικό μας κλάδο.

Διεκδικούμε τώρα  μέτρα προστασίας της υγείας μας, κόντρα στον ψευδή διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ελλιπή και στρεβλή ενημέρωση, για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία – φτάνουν μάλιστα να ανακοινώνουν νέες  μειώσεις 96 εκατομμυρίων στο δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να κλείσει και άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.  Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς κ.α, την στιγμή που επιδοτεί με κάθε τρόπο τους εμπόρους της υγείας, αλλά και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για άλλη μια φορά πετά το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, θέλοντας να μας διαχωρίσει σε εμβολιασμένους και μη! Τα εμβόλια αποτελούν τεράστια επιστημονική ανακάλυψη που έχουν συμβάλλει στην εξάλειψη σοβαρών ασθενειών. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι δικαίωμα και αποτελεί μεγάλη ανάγκη να συνεχιστούν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Φυσικά το εμβόλιο δεν αρκεί από μόνο για τον περιορισμό της πανδημίας, χωρίς την ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος υγείας, τα επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ κ.ο.κ

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει το βάρος της ευθύνης της διασποράς στους ίδιους τους εργαζόμενους! Αποκρύβει τις πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε κύρωση, απόλυση, εκβιασμό σε όσους αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν. Η προσπάθεια της δεν έχει στόχο της εξάλειψη της πανδημίας, αλλά να πλήξει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για το 4ο κύμα που είναι μπροστά μας.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και με προσωποποιημένη πληροφόρηση σε κάθε γειτονιά, από ειδικευμένους γιατρούς, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα  του εμβολιασμού και να απαντήσει στους φόβους και τους δισταγμούς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ με επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους.

Η κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι πολύ δύσκολη. Όσοι «τυχεροί» εργάζονται βλέπουν τις παραστάσεις, τις συναυλίες είτε να ακυρώνονται, είτε να είναι ελάχιστες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική διαβίωση μας, αυτό που βιώνουν είναι εντατικοποίηση στις παραγωγές, εξαντλητικά ωράρια, με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας ( εν μέσω καύσωνα)

Η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου παραμένει άνεργη με ένα επίδομα που δίνεται σε ελάχιστους και  μετά από 2 μήνες!

Ζητάμε:

  • Την συνέχιση της επιδότησης όλων των εργαζόμενων του κλάδου για τους καλοκαιρνούς μήνες.
  • Ολοκληρωμένο πλέγμα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
  • Την αποζημίωση των εργαζόμενων του κλάδου για κλεισμένες παραστάσεις, συναυλίες που ακυρώνονται.
  • Όχι στην  εργοδοτική  αυθαιρεσία και τις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα ή γνωρίζει  περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας άλλων συναδέλφων, να απευθυνθεί άμεσα στο σωματείο μας

 

ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 19:00 ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *