Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 12:00

Οι αγώνες που έδωσε το σωματείο μας για την εξασφάλιση της επιβίωσης των εργαζομένων του κλάδου όλο το προηγούμενο διάστημα, οι κατακτήσεις που προήλθαν από την πίεση και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσουμε για να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας, με ακόμα περισσότερους, με νέους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και για πρώτη φορά βγήκαν μπροστά, διεκδικώντας δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

 

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού, η επιστροφή στην «κανονικότητα», βρίσκει τους εργαζόμενους του κλάδου με «πετσοκομμένους» μισθούς, μειωμένες παραγωγές είτε αυτό αφορά σε συναυλίες είτε στο θέατρο, με λιγότερο προσωπικό και μεγαλύτερη εντατικοποίηση.

 

Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων βρίσκεται στον «αέρα», χωρίς εισόδημα. Κάθε μέρα που περνάει γίνονται ακόμα πιο φανερά τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για να φορτωθεί μια ακόμη κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, με ένταση της εκμετάλλευσης, εντατικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών.

Τα ζητήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας είναι πολλά και χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Διεκδικούμε :

  • Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο μέχρι το Μάιο, με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης οι συνάδελφοι που έχουν εγγραφεί στο μητρώο καλλιτεχνών μετά τις 10/01/21
  • Να δοθεί λύση για όσους υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν τα απαιτούμενα ένσημα ώστε να είναι δικαιούχοι του ταμείου ανεργίας.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου να αποδοθούν τα ένσημα σε όλους τους συναδέλφους που πήραν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μέσα από το μητρώο καλλιτεχνών.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης εκδηλώσεων να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι από τον αρμόδιο φορέα.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *