Σ.Ε.ΘΕ.Α – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με αφορμή το νέο κύμα καύσωνα που θα κατακλύσει όλη την χώρα, επιβάλλονται τώρα άμεσα μέτρα προστασίας της δουλειάς, της υγείας και της ζωής μας. Στον κλάδο μας αλλά και σε άλλους κλάδους, έχουμε την πείρα, ότι ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία απαιτεί να δουλέψουμε μέχρι τελικής πτώσης, να βγεί η δουλειά με όποιο κόστος.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να προστατευτούν. Δεν είναι λύσεις το καπέλο, τα γυαλιά και ένα μπουκαλάκι νερό που ακούγονται συνέχεια στους χώρους εργασίας μας.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Οι συνεχείς παραχωρήσεις των κυβερνήσεων έχουν ανοίξει την όρεξη των εργοδοτών για κατάργηση και των ελάχιστων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα είναι τα υγειονομικά  πρωτόκολλα που την περίοδο της πανδημίας, έγιναν πρωτόκολλα  της κερδοφορίας της μεγάλης εργοδοσίας, πρωτόκολλα διάδοσης του ιού.

Μάλιστα ο τελευταίος νόμος Χατζηδάκη που οδηγεί τους εργαζόμενους σε περισσότερες και απλήρωτες ώρες δουλειάς, είναι καμπανάκι όσον αφορά την προστασία της υγείας μας και όχι μόνο σε περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων.

ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Μπροστά στον επερχόμενο καύσωνα απαιτούμε:

  • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C. Άντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους.
  • Αποχή από την εργασία, στις συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Συχνά διαλείμματα, περιορισμός βαριών εργασιών όταν δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες.
  • Διάθεση σε συνεχή βάση πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας των εργαζομένων.
  • Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.

Να μην γίνει καμία έκπτωση, καμία υποτίμηση στα ζητήματα της προστασίας της υγείας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου , σε περίπτωση αντίστοιχων ζητημάτων να απευθυνθούν άμεσα στο Σωματείο μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *