ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα –  Ακρόαμα ( Σ.Ε.ΘΕ.Α ) καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στις 11 π.μ., σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με τους χώρους εργασίας πάνω από 14 μήνες κλειστούς, τα προβλήματα για τους εργαζόμενους του κλάδου συσσωρεύονται, φτάνοντάς μας σε σημείο να μη μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδεις  ανάγκες για την επιβίωσή μας.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου, το συντριπτικό ποσοστό των εργαζόμενων του κλάδου είναι άνεργοι και  η κυβέρνηση συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο τα σχέδια που καταβαραθρώνουν τα δικαιώματά μας. Κόβει και ράβει για τις ανάγκες της  μεγάλης εργοδοσίας και των ιδρυμάτων στον κλάδο, με χρηματοδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και προνόμια, και από την άλλη ετοιμάζεται να κόψει ακόμα και τα ελάχιστα που έδινε για την επιβίωσή μας, από το Μητρώο Καλλιτεχνών και εργαζομένων.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει ανακοινώσει επιδότηση μόνο για τον μήνα Μάρτιο, χωρίς καν να αναφέρει πότε θα δοθεί. Ταυτόχρονα αρνείται την ενίσχυση των εργαζομένων που έκαναν εγγραφή στο Μητρώο εκπρόθεσμα (μετά τις 10 Ιανουαρίου) αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους και χωρίς κανένα εισόδημα. Αντίστοιχα, χωρίς κανένα λόγο, εργαζόμενοι που τους τελευταίους μήνες ενισχύονταν από το Μητρώο, στην τελευταία τους αίτηση (για τους μήνες Γενάρη – Φλεβάρη ), δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους.

Η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει στα αιτήματά μας: 1) για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. 2) τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους που λόγο των μειωμένων παραγωγών δε θα βρουν εργασία. 3) Ποιες θα είναι οι εργασιακές σχέσεις σε όσους θα εργαστούν.

Συνάδελφοι,

Αποκαλυπτικό των νέων συνθηκών που θέλουν να διαμορφώσουν, είναι η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς που είναι ανοιχτοί, για όσους “τυχερούς” εργάζονται αυτή την περίοδο. Ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις με χειροτέρευση των όρων εργασίας, με είσοδο εργολαβικών εταιρειών, «ενοικίαση» εργατικού δυναμικού όποτε έχει ανάγκη η εργοδοσία, γενίκευση της δουλειάς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ενώ σε κάποιους χώρους δουλειάς, ζητάνε από τος εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αν αρρωστήσουν να “κάτσουν σπίτι χωρίς μισθό”.

Γνωρίζουμε ότι ακόμα και να ανοίξει η εργασία μας κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, πολλοί λίγοι εργαζόμενοι θα βρουν ένα μεροκάματο και αυτό αρκετά πιο χαμηλό συγκριτικά με πριν την πανδημία.Για να αποκρούσουμε την ζούγκλα που ετοιμάζουν, ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου στο σωματείο μας.

Οι αγώνες μας εδώ και έναν χρόνο για την επιβίωσή μας δείχνουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.

Οργανώνουμε την Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 25 Απριλίου στις 5 μ.μ. στο

Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *