ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.ΘΕ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (Σ.Ε.ΘΕ.Α), εν όψει του διημέρου πανελλαδικής πανκαλλιτεχνικής δράσης #artattack, διοργανώνει μεγάλη συναυλία η οποία θα προβληθεί την δεύτερη μέρα του διημέρου δράσης 14 Μαρτίου στις 21:00 το βράδυ, προσαρμοσμένης διαδικτυακά λόγω των συνθηκών.

1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ …ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

1 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, το χτύπημα στα δικαιώματά μας, στην εργασία μας, στη μόρφωση, στον πολιτισμό,  στην υγεία είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Θέλουμε ο αγώνας μας μέσα και από το Διήμερο Πανελλαδικής Δράσης που έχουν προετοιμάσεις δεκάδες σωματεία εργαζομένων, καλλιτεχνών, δημιουργών, φοιτητών να σηματοδοτήσει την ακόμα μεγαλύτερη διεκδίκηση για ζωή και δουλειά που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συναντιόμαστε με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται από το δικό τους «μετερίζι», όπως τους μάχιμους υγειονομικούς και γιατρούς για τα δίκαια αιτήματά τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας, τους μαθητές-φοιτητές για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση.

Απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη δημιουργία, ενάντια σε κάθε λογοκρισία, αλλοιώσεις, απαγορεύσεις. Υπερασπιζόμαστε την Τέχνη από κάθε «τρομονόμο», Τένη δεν υποτάσσεται στην «ειρήνη» της κοινωνικής βαρβαρότητας που επιβάλλουν.

1 χρόνο μετά είναι ανάγκη για όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες να ανοίξουν οι χώροι του πολιτισμού και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, μέτρα προστασίας. Να μην υπάρξει  καμία ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00…ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Η πρωτοβουλία του Σωματείου μας έχει αγκαλιαστεί από δεκάδες συναδέλφους που προετοιμάζουν «πυρετωδώς» την διοργάνωση της συναυλίας. Εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες του κλάδου συνενώνουν την εργασία τους, αναδεικνύουν πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, πόσες ειδικότητες συνεργάζονται για μια μουσική, θεατρική παράσταση. Με όρεξη και μεράκι γίνονται «κρίκοι» για την δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, που χωρίς αυτούς είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Αντίστοιχη απήχηση υπάρχει από μουσικούς, συγκροτήματα που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Σωματείου.

Η συναυλία θα προβληθεί στο κανάλι του youtube του σωματείου, στην  ιστοσελίδα  https://sethea.gr/ καθώς και στο facebook https://www.facebook.com/sethea.gr/.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερωτήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο mail του σωματείου:info.sethea@gmail.com

Μείνετε συντονισμένοι…

Θα ακολουθήσουν και νέες ανακοινώσεις του Σωματείου μας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *