ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Σήμερα το Σωματείο μας μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου  πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισπανική πρεσβεία, για την απελευθέρωση του καλλιτέχνη της ραπ Pablo Hasel, που συνελήφθη με την νομοθεσία περί υποκίνησης σε βία ή μίσος.

Αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε σχετικό υπόμνημα – απαίτηση  στην πρεσβεία. Η Ισπανική πρεσβεία αντιμετώπισε με τον πιο τυπικό τρόπο την διαμαρτυρία μας. Μας είδε απλά ένας διοικητικός υπάλληλος ο οποίος μας διαβεβαίωσε για την μεταφορά του ψηφίσματος μας! Αργότερα, αντιπροσωπεία των σωματείων κατέθεσε τις χιλιάδες υπογραφές στη Βουλή.

Το κίνημα διεκδίκησης της  ελευθερίας της τέχνης, για μια τέχνη ριζοσπαστική που θα μπορεί να παίζεται και να παρουσιάζεται, είναι μια μεγάλη υπόθεση και ένας μακρύς αγώνας. Ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, αλλά ολόκληρο το λαό.

Συνεχίζουμε μαζικά, μαχητικά να μην εφαρμοστεί. Μόνο ο συλλογικός αγώνας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να καταργηθεί στην πράξη ο τρομονόμος και το άρθρο 8.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *