ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε και δείξαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών και όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

 Ένα χρόνο μετά τα ανέξοδα και υποκριτικά καλέσματα σε χειροκροτήματα, η Κυβέρνηση τώρα προχωρά σε καλέσματα «των ηρώων υγειονομικών» στην Ασφάλεια αποδεικνύοντας ότι η απάντηση της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών.

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση, εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για την διαχείριση της κατάστασης.

Τις τελευταίες μέρες οι Πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας) δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο συνδικαλιστικό της ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

  Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε βάρος των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Καταγγέλουμε την κλήση από την αστυνομία προς την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για κινητοποίηση στις 24 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας.

Καταγγέλουμε την δίωξη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την πειθαρχική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή γιατρού στο νοσοκομείο  Άγιος Σάββας , εκατοντάδες μεγαλύτερες ή μικρότερες  απόπειρες  τρομοκράτησης σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν άμεσα μέτρα για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Για να υπερασπιστεί την βάρβαρη πολιτική της που θυσιάζει τη ζωή και την υγειά του λαού για τα κέρδη των λίγων βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται. Γι’αυτό νομοθετεί νυχθημερόν και παίρνει μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει την φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής.         

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί η κλήση σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα που προβάλει το κίνημα των μαχόμενων υγειονομικών: Άμεσα μέτρα για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση και χωρίς προΰποθέσεις. Να επιστρατευτεί στην μάχη για την υγεία του λαού το σύνολο των διαθέσιμων υποδομών και προσωπικού, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία ανάμειξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς ΜΚΟ και δωρεές.
  • Να αποσυρθεί ο εκτρωματικός νόμος για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και όλο το νομικό πλαίσιο που στρέφεται εναντίον των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *