Κάλεσμα του Σ.Ε.ΘΕ.Α για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπ. Πολιτισμού

Στηρίζουμε τον αγώνα των Σωματείων των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και

το δίκαιο αίτημά τους για την επικύρωση της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου στις 12:30.

Σήμερα βρισκόμαστε έξι μήνες μετά από την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των Σωματείων και της Διοίκησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνης.  Η άρνηση του Αν.Υπουργoύ  Οικονομικών να επικυρώσει την Σ.Σ.Ε. με πρόσχημα την πανδημία είναι ενδεικτικό της επίθεσης και των ανατροπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η εργοδοσία για να φορτωθούν τα «βάρη» και της νέας οικονομικής κρίσης για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι. Η υπογραφή των Σ.Σ.Ε στα κρατικά θέατρα αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και την άμεση εφαρμογή αυτών που ήδη έχουν συμφωνηθεί με τις Διοικήσεις των Κρατικών Θεάτρων. Παλεύουμε μαζί με τα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα για την κατάργηση του Ενιαίου Μισθολογίου και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους Οργανισμούς και στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζόμενους στο Θέαμα – Ακρόαμα.

Το Σωματείο μας έχει θέσει ήδη το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε στο Ίδρυμα Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για όλους τους εργαζόμενους. Για μας επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η σύμβαση στα Κρατικά Θέατρα είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας και είναι μια σημαντική βάση διεκδίκησης για όλους τους χώρους στο Θέαμα – Ακρόαμα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΥΡΙΚΗΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *