Καταγγελία Σ.Ε.ΘΕ.Α για την καταστολή και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Σε συνέχεια της δράσης του Σωματείου μας, εν μέσω της εορταστικής περιόδου ( μετά την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και τα « Αγωνιστικά Κάλαντα «, την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση συναδέλφων ), σήμερα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου προσπαθήσαμε να αναρτήσουμε πανό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, με περιεχόμενο την άμεση στήριξη των εργαζομένων, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σε υγεία, παιδεία, δικαιώματα.

Όταν φτάσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε πανό που αναγραφόταν το σύνθημα

« ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΏΝ ΜΑΣ ».

Αμέσως μας περικύκλωσαν δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα από την ομάδα ΟΠΚΕ( 10-12). Μας σταμάτησαν και μας έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο (καταγραφή στοιχείων, σωματικό έλεγχο, τσάντα), ο οποίος διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά. Όταν ζητήσαμε τον λόγο που πραγματοποιείται ο έλεγχος, για ποιο λόγο δε μας αφήνουν να βάλουμε το πανό και ποιανού εντολή είναι, μας απάντησαν χαρακτηριστικά ότι «απαγορεύεται και δε θα ξαναμπεί ποτέ από δω και πέρα, πανό σε δημόσιους χώρους».

Προφανώς τους ενόχλησε το σύνθημα που αναγράφεται στο πανό που προσπαθήσαμε να αναρτήσουμε!

Το σημερινό σκηνικό τρομοκράτησης και καταστολής είναι η συνέχεια του οργίου που διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών λόγο της πανδημίας, θέλει να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για την διαχείρισή της, που εν μέσω νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, και με το σημερινό γεγονός, γίνεται ολοφάνερο ότι θέλει να επιβάλλει «σιωπή νεκροταφείου». Αυτή είναι η  «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και θέλει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους . Ο στόχος της είναι να τσακίσει όποιον αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στην βαρβαρότητα.

Καλούμε  τα σωματεία να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία  να μην νομιμοποιήσουν και στην πράξη να ακυρώσουν τη προσπάθεια φίμωσης και καταστολής των αγώνων μας.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης, η στοχοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

Να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας μας θα δυναμώσει, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Παρ’ όλη την προσπάθεια παρεμπόδισης οι γειτονιές της Αθήνας «στολίστηκαν» με τα πανό του Σωματείου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *