ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός εντεινόμενου οργίου καταστολής και αυταρχισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ύστερα από  το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  το προηγούμενο καλοκαίρι  για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ακολούθησε  το χτύπημα της κινητοποίησης των υγειονομικών,των  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών που διεκδικούσαν μέτρα προστασίας για την υγεία τους , ακολούθησε η απαγόρευση των συναθροίσεων και  το κρεσέντο καταστολής την  ημέρα του Πολυτεχνείου. Σαν να μην έφταναν αυτά η κυβέρνηση  τώρα απαγορεύει  τις συναθροίσεις  άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια για  την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού από την πανδημία, άλλωστε φαίνεται και από τη διαχείρισή της, που είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των μεγάλων οικονομικών ομίλων. Αποδεικνύεται ότι η πανδημία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την μονιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων απαγορεύσεων, για την γενίκευση της καταστολής και του αυταρχισμού και την περιστολή δημοκρατικών- λαϊκών ελευθεριών.

 Η σκυτάλη στα αντεργατικά μέτρα και την καταστολή περνάει  από χέρι σε χέρι από τη μία κυβέρνηση στην άλλη. Από τον απεργοκτόνο νόμο και το «ιδιώνυμο αδίκημα» ενάντια στους πλειστηριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις μέρες μας, η στόχευση όλων των κυβερνήσεων είναι να επιβάλει σιωπητήριο, ώστε να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν σωρεία αντιλαϊκών μέτρων. Για αυτό το επόμενο διάστημα έρχεται προς ψήφιση το νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια της στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επιβάλλουν  «σιωπή νεκροταφείου»,  ώστε  να επισπευσθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν άλλη μια οικονομική καπιταλιστική κρίση στις πλάτες μας, χωρίς να« κουνηθεί φύλλο».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *