Ανοιχτή επιστολή- κάλεσμα του ΣΕΘΕΑ προς τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Αθηνών

Ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων που έφτασαν στο Σωματείο μας για μη καταβολή δεδουλευμένων από 9 παραστάσεις που ακυρώθηκαν το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, ως κλαδικό σωματείο προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων του Φεστιβάλ Αθηνών, ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Στην πρώτη μας επικοινωνία χθες (Δευτέρα 02 Νοεμβρίου) με την Πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, μας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «δε δικαιούνται αποζημίωση καθώς δεν εργάστηκαν»!!!!(Λες και με ευθύνη των εργαζομένων ακυρώθηκαν οι παραστάσεις!!!). Η εντύπωσή μας ήταν ότι δε συζητούσαμε με την πρόεδρο του σωματείου αλλά με την ίδια τη Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών, και αυτή μας η εντύπωση επιβεβαιώθηκε σήμερα (Τρίτη 03), στην εκ νέου επικοινωνία που είχαμε όπου ακούσαμε το ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ, ότι το Δ.Σ του επιχειρησιακού σωματείου πήρε απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ «ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ καμία ενέργεια για τους εργαζόμενους, γιατί δεν είναι μέλη του σωματείου».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σ’ αυτές τις λογικές που διαταράσσουν την ενότητά μας, ενώ τα προβλήματά μας είναι κοινά, και μαζί πρέπει να τα αντιπαλέψουμε.

 Καλούμε σας καλούμε όλους, ανεξάρτητα αν είστε μέλη του σωματείου ή όχι του σωματείου, να έρθετε σε επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), για να παλέψουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματά μας.

Να αγωνιστούμε ώστε ΑΜΕΣΑ :

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν, ως οιονεί δεδουλευμένων, με ευθύνη του Υπ. Πολιτισμού.
  • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών στα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης, ύστερα από τη νέα αναστολή στους χώρους δουλειάς μας.

Οι κατακτήσεις ύστερα από τους κοινούς μας αγώνες με τους εργαζόμενους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι σπουδαία παρακαταθήκη και πρέπει να αξιοποιηθεί με συντονισμό της δράσης μας.

Ιδιαίτερα στις συνθήκες που διαμορφώνονται, και τον εφιαλτικό χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί σας!

 

Με εκτίμηση,

Έντρι Νέζα

Πρόεδρος Σ.Ε.ΘΕ.Α

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *