Ανακοίνωση Επιτροπής Αλληλεγγύης ΣΕΘΕΑ

Ύστερα από την συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη ΓΣ του σωματείου μας, με βάση και την κατάσταση που διαμορφώνεται σε μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων του κλάδου κρίνεται επιτακτικό να πλατύνει η δράση της Επιτροπής Αλληλεγγύης του σωματείου.

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, δεχόμαστε  επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας (Υγεία, Παιδεία, ΜΜΜ, σχέσεις εργασίας & συνθήκες εργασίας κλπ.). Την ίδια στιγμή εκατομμύρια δίνονται στις επιχειρήσεις  και τα μονοπώλια,νέα μέτρα στήριξης προς τους εργοδότες, όσους δηλαδή έχουν πλουτίσει από την δουλειά μας. Ταυτόχρονα εντείνεται το όργιο καταστολής ενάντια σε όσους αγωνίζονται , καταργούνται δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.Αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων συμφερόντων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να συμβαδίζουν.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πήραμε την απόφαση της ίδρυσης της ΕΑΣ . Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες προσπαθήσαμε  να οργανώσουμε την αλληλεγγύη για τους συνάδελφους που είχαν πρόβλημα επιβίωσης. Σήμερα ύστερα από 6 μήνες αγώνων με βασικό αίτημα την επιβίωση όλων των εργαζομένων του κλάδου με την κατάσταση να χειροτερεύει κρίνεται αναγκαίο οι πρωτοβουλίες αυτές να είναι περισσότερες , να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη,από τον έναν  συνάδελφο στον τον άλλο. Όμως όσο καλές και να είναι οι πρωτοβουλίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της πλειοψηφίας ούτε να αναλάβουμε την ευθύνη του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας. Άρα σήμερα χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες με βασικό σύνθημα την εξασφάλιση της επιβίωσης των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους,να δημιουργηθεί τώρα πλέγμα ενίσχυσης των εργαζομένων όχι μόνο οικονομικής στήριξης άλλα αναστολή χρεών προς ΔΕΚΟ, καμία έξωση, καμιά διακοπή ρεύματος -νερού  και παράλληλα να προτάξουμε την αλληλεγγύη και να δώσουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη και είναι σε μια δύσκολη στιγμή.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα να έρθει σε επαφή με την επιτροπή αλληλεγγύης του σωματείου .

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976989269

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *