ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10/20 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, νέα μέτρα στήριξης προς τους εργοδότες, όσους μέχρι σήμερα πλούτισαν από τη δουλειά μας και ταυτόχρονα νέα μέτρα κατάργησης δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών για μας τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πως μπορεί να κρατάει σταθερά το τιμόνι της επίθεσης, πως μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο. Τώρα νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να γενικεύσουν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έφεραν στη λογική της «έκτακτης ανάγκης» εν μέσω πανδημίας και να τις μονιμοποιήσουν.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης ξανά σε εμάς τους εργαζόμενους. Συστατικό στοιχείο αυτής της επίθεσης – για να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι θα δουλεύουμε όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν τα αφεντικά- είναι η κρατική καταστολή με νέα μέσα, χημικά , αύρες νερού και νέους νόμους που επιχειρούν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση..

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είχαμε επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα σωματεία τους , απέναντι στην τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το εφετείο, απέναντι σε μαθητές έξω από το Υπουργείο  Παιδείας και το ίδιο απόγευμα ενάντια σε εργαζόμενους και μαθητές.

Εμείς έχουμε δύο επιλογές. Ή θα δεχτούμε να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας για να γλιτώσουν τη χασούρα των κερδών οι λίγοι πάμπλουτοι εκμεταλλευτές μας ή θα αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι ακόμα μια απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.

Στον κλάδο μας πίσω από τα προσχηματικά καλέσματα για διάλογο, κρύβεται μια πολιτική η οποία για μια ακόμα φορά μας καλεί να πληρώσουμε τα σπασμένα ενώ από την αρχή της πανδημίας  ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες  με κάθε τρόπο χέρι- χέρι η κυβέρνηση με τη μεγαλοεργοδοσία ( όπως ας πούμε η φωταγώγηση της Ακρόπολης από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση) και από την άλλη δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των εργαζόμενων του κλάδου. Οι ελάχιστες παραγωγές του κλάδου δείχνουν την επόμενη μέρα. Στα σίριαλ που επιδοτούνται με κρατικό χρήμα μετά και την τροπολογία του καλοκαιριού, τα 10ωρα και 15ωρα για τεχνικούς και ηθοποιούς πάνε σύννεφο, χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες, πολλές φορές με 6ήμερη δουλειά, με πλατό χωρίς αερισμό και χώρο για διάλειμμα κοκ. Τώρα μας λένε ότι  εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάμε μαζί. Μας λένε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι εργοδότες για να μπορούμε να δουλεύουμε. Κανένας τους όμως δε μας λέει τι μεροκάματο θα μας δίνει ο εργοδότης που θα επιδοτείται από το κράτος με την κάλυψη των ασφαλιστικών μας εισφορών και με την αποφορολόγηση του παρέα.

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, ο λαός δέχεται επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Η πραγματικότητα που επικρατεί καθημερινά στο δημόσιο σύστημα υγείας με τις χιλιάδες ελλείψεις στα νοσοκομεία σε υγειονομικό προσωπικό, μονάδες εντατικής θεραπείας  υγειονομικό υλικό και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας προμηνύουν  μεγάλους κινδύνους για τη ζωή του λαού. Ταυτόχρονα στα σχολεία, τζογάρεται η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών , χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών,χωρίς  την εξεύρεση  και αξιοποίηση χώρων για την αραίωση των τμημάτων κ.α. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στα ΜΜΜ, όπου καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες εργαζόμενοι σαν «σαρδέλες». Όλα αυτά , αποδεικνύουν ότι η εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων συμφερόντων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να συμβαδίζουν. Αυτή η πραγματικότητα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

ΤΟΠΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΓΩΝΕΣ

 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης στο Σωματείο μας, της ενίσχυσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων.  Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί το συλλαλητήριο την Τρίτη στις 13 Οκτώβρη στις 18:30 στο Σύνταγμα που καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. Εκεί θα ενωθούν οι φωνές μας μαζί με τους  μαχόμενους υγειονομικούς, με τις φωνές μαθητών – εκπαιδευτικών, των εργαζομένων του Τουρισμού και όλων των κλάδων για να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση. Προσυγκέντρωση : στις 18:00 στην Παλιά Βουλή

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10/20 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *