ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΘΕΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

Η οργάνωση πολλών μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων και διαφόρων μορφών πάλης – όλο το προηγούμενο διάστημα- με τη συμβολή και του Σωματείου μας, διαμόρφωσαν πίεση  στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να κινηθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου με ενότητα και προσανατολισμό, με χαρακτηριστικά σύγκρουσης  με την  εργοδοσία και τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης  και όλων των προηγούμενων.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, ο λαός δέχεται επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Η πραγματικότητα που επικρατεί καθημερινά στο δημόσιο σύστημα υγείας με τις χιλιάδες ελλείψεις στα νοσοκομεία σε υγειονομικό προσωπικό, μονάδες εντατικής θεραπείας  υγειονομικό υλικό και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας προμηνύουν  μεγάλους κινδύνους για τη ζωή του λαού. Ταυτόχρονα στα σχολεία, τζογάρεται η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών , χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών,χωρίς  την εξεύρεση  και αξιοποίηση χώρων για την αραίωση των τμημάτων κ.α. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στα ΜΜΜ, όπου καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες εργαζόμενοι σαν «σαρδέλες». Όλα αυτά , αποδεικνύουν ότι η εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων συμφερόντων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να συμβαδίζουν. Αυτή η πραγματικότητα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

 Αντίστοιχα κλιμακώνεται η επίθεση στον κλάδο μας. Η επίθεση στον κλάδο έχει συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο. Από τη μία ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες  με κάθε τρόπο χέρι- χέρι η κυβέρνηση με τη μεγαλοεργοδοσία ( όπως ας πούμε η φωταγώγηση της Ακρόπολης από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση) και από την άλλη δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των εργαζόμενων του κλάδου.

 Δεν είναι κανονικότητα, εργαζόμενοι του κλάδου να μη μπορούν να επιβιώσουν, να τους κόβεται το ρεύμα, να γίνονται εξώσεις κτλ, και να ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας ότι  είναι θέμα  συντονισμού 5 υπουργείων όπως μας λένε η αναστολή πληρωμών σε ενοίκια, εφορίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Ταυτόχρονα οι σαρωτικές αλλαγές στις ήδη άθλιες εργασιακές σχέσεις,  που στην πράξη φορτώνει και αυτή την κρίση στις πλάτες  μας , σε όλους τους εργαζόμενους συνολικά. Μας λένε ότι θα εργαζόμαστε με όλο και λιγότερα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία μας.  Στην πανδημία φανερώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί χρόνια στους χώρους δουλειάς.

Έχει διαμορφωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που δίνει τη δυνατότητα από τη μία η μεγαλοεργοδοσία να έχει κάθε είδους ενισχύσεις ( φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις) και για μας έχει τροποποιήσεις συμβάσεων, ανεργία,  «μαύρη» εργασία, «εργολαβία», κτλ. Γι’ αυτό στη ΣΤΕΓΗ  οι εργαζόμενοι δουλεύουν με άθλιες συμβάσεις με τη «διαμεσολάβηση» εργολαβικής εταιρείας. Γι’ αυτό στο Κατασκευαστικό της Λυρικής,  όταν έληξε η σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία βρέθηκαν άνεργοι από τη μία μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό στο Μέγαρο Μουσικής δεν  έχουν ακόμα επαναπροσληφθεί οι τεχνικοί και  ταξιθέτες ωρομίσθιοι και ορισμένου χρόνου. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο για την κατάσταση και πριν την πανδημία, αλλά και τη νέα κατάσταση που θέλουν να διαμορφώσουν το επόμενο διάστημα. Είναι μια κατάσταση που αν ο αγώνας ο δικός μας δεν το σταματήσει θα καταβαραθρώσει ότι δικαίωμα έχει απομείνει και θα εργαζόμαστε με ακόμα χειρότερους όρους.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Απαιτούμε:

  • Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ολόπλευρη στήριξη όλων των εργαζομένων του κλάδου! Για διαμορφωθεί ουσιαστικό πλέγμα προστασίας δε φτάνουν τα 534 ευρώ( όσοι επιδοτηθούν).
  • Καθολική στήριξη όλου του κλάδου με αναστολές πληρωμών σε ενοίκια, εφορίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ.
  • Καμία τροποποίηση συμβάσεων  στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις.
  • Μείωση προϋποθέσεων για το εποχικό επίδομα.

Χρειάζεται σε αυτές τις συνθήκες να δυναμώσει η συλλογική συζήτηση, η ζύμωση, οι πρωτότυπες πρωτοβουλίες,να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη, να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος. Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτές τις αιχμές πάλης συνεχίζουμε  την δράση μας.

Γι’ αυτό σαν ΔΣ καλούμε όλους τους συναδέλφους:

  • Την Τρίτη 6 Οκτώβρη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 17:00 στο Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο). Να συζητήσουμε  την πείρα από το προηγούμενο διάστημα,την οργάνωση της αλληλεγγύης,  τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας,
  • Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10:00 π.μ στο σταθμό μετρό Αμπελοκήπων. Να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, που απαιτούν να καταδικαστεί η εγκληματική – ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Να μπούν στη φυλακή οι ναζί εγκληματίες.
  • Την Τρίτη 13 Οκτώβρη καλούμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα από όλους τους κλάδους. Να συναντηθούμε με κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους και να μπει επιθετικά στο στόχαστρο ο πραγματικός υπεύθυνος για τα δεινά όλων μας. Και αυτός δεν είναι ένας αόρατος ιός, αλλά η διαχρονική πολιτική που βάζει στην πρώτη γραμμή τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει! Σε αυτούς βρίσκεται η ελπίδα  της δουλειάς μας, της ίδιας μας της ζωής!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *