ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΘΕΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ “5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ”

   Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι καταγγελίες για μη απόδοση δεδουλευμένων στο Σωματείο. Αναδεικνύεται με τον πιο απερίφραστο τρόπο ποια είναι η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους, μέσα σε ποιες συνθήκες θα εργαζόμαστε, ποια είναι η “κανονικότητα” που μας καλούν να χωρέσουμε την εργασίας μας, την τέχνη μας, τα όνειρά μας. Μας δείχνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο ποιοι  θα είναι πάλι αυτοί που θέλουν να φορτώσουν μια ακόμα καπιταλιστική οικονομική κρίση.

   Η νέα καταγγελία από τους εργαζόμενους αφορά τον θεατρικό επιχειρηματία κ. Θέμη Μουμουλίδη και την εταιρεία παραγωγής του “5η Εποχή Τέχνης”. Καταγγελία που αφορά χρωστούμενα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους, (σε κάποιους ακόμα και από τον Σεπτέμβρη).

   Όλο αυτό το διάστημα ο εργοδότης αδιαφορούσε να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους για το τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους, δεν απάνταγε σε κλήσεις, αρνιόταν κάθε ενημέρωση για το πότε θα αποζημιωθούν. Σε επικοινωνία που είχε το Σωματείου με τον κ. Μουμουλίδη αρχικά θεωρούσε ότι δεν είναι και μεγάλο ζήτημα, ότι δεν υπάρχει καν θέμα δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους (!!!), καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιλέγουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι», μετά συνιστούσε υπομονή «ότι κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον» θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους  και ύστερα από πίεση δεσμεύτηκε να γίνουν οι πληρωμές στις 15 Ιουλίου.

  Έχοντας περάσει κοντά ένας μήνας μετά την τελευταία επικοινωνία δεν έχουν αλλάξει παρά μόνο ελάχιστα, οι πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένουν απλήρωτοι, ο εργοδότης ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, στερώντας τους ακόμα και τη δυνατότητα να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.

   Το Σωματείο  μας καταγγέλλει την εταιρεία παραγωγής του εργοδότη – θεατρικού επιχειρηματία Θέμη Μουμουλίδη και την ανάλγητη στάση που κρατάει, απέναντι σε συναδέλφους που προσπαθούν να δικαιωθούν και να επιβιώσουν, αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το τοπίο στο οποίο βαδίζουμε χρόνια τώρα ως κλάδος. Ο ίδιος επικαλούμενος τη δυσχέρεια της επιχειρηματικής του δράσης στις νέες συνθήκες, αφήνει απλήρωτους δύο θιάσους και την ίδια στιγμή, προχωράει σε νέες παραγωγές, με καινούργια υποψήφια «θύματα», εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος που του παρέχει το κράτος που όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια.

    Οι πρόσφατες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν σε κάποιους, με την δημιουργία της νέας εργοδοτικής ένωσης στις θεατρικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων των εργοδοτών, εξανεμίζονται αυτόματα, καθώς ο ίδιος επιχειρηματίας είναι βασικό μέλος της ένωσης αυτής, δίνοντας με κυνικό πλην απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο, το πώς οι ίδιοι οραματίζονται τη ζωή μας στην τέχνη και την εργασία, μέσα από τα επιχειρηματικά τους πλάνα, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, όπου γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να μας πείσουν πως μπορούν να συμβαδίσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, με τα όνειρα των καλλιτεχνών.

    Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα  στέκεται  στο πλάι των συναδέλφων που διεκδικούν τα αυτονόητα, σε ένα ποτήρι που ξεχείλισε και μαζί με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών θα παλέψουμε μέχρι την απόλυτη δικαίωση των συναδέλφων. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Θέμη Μουμουλίδη απέναντι στους συναδέλφους και απαιτούμε άμεσα την τήρηση της συμφωνίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ζητάμε από τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στην υπόθεση, καθώς μας αφορά όλους και εκτός από οικονομικό ζήτημα, είναι υπόθεση του κλάδου να αλλάξει η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει με ευθύνη της ακολουθούμενης πολιτικής που έχουν προσυπογράψει όλα τα κυβερνητικά κόμματα τα τελευταία χρόνια.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *