ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

   Σε συνέχιση της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η τωρινή της ΝΔ φέρνει νέο νόμο-λαιμητόμο με στόχο να βάλει στον γύψο την φωνή των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Έναν νόμο χουντικής έμπνευσης που στην ουσία εξυπηρετεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, περιορίζοντας, καταστέλλοντας, ποινικοποιώντας τις διαδηλώσεις, τις δημόσιες συναθροίσεις και οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις του και να παίζει τον ρόλο κέρβερου.

   Η εργοδοσία και το κράτος της, εξαπολύουν σταθερά και πολύτροπα τις επιθέσεις τους ενάντια στον κόσμο του καθημερινού μόχθου, από τον οποίον έχουν μάλιστα την απαίτηση να σιωπά και να δέχεται τους όρους της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανέχειας. Την ίδια στιγμή που για τους ομίλους επιφυλάσσουν φοροελαφρύνσεις, εισφοροαπαλλαγές, οικονομικά πακέτα στήριξης και κάθε λογής διευκολύνσεις, ενόψει και της νέας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, από τους εργαζόμενους κάθε κλάδου μας ζητάνε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της κανονικότητάς τους. Μιας κανονικότητας που προβλέπει τηλεργασίες και τηλεπαρακολουθήσεις, απολύσεις, τραγικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απλήρωτες υπερωρίες, ανύπαρκτη ασφάλιση και καθημερινή αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

   Αυτή η κατάσταση εκφράστηκε με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και στον κλάδο μας, στο Θέαμα-Ακρόαμα και θα εκφραστεί εντονότερα το επόμενο διάστημα. Βιώσαμε ήδη στο πετσί μας τί θα πει αναστολή συμβάσεων, μέτρα δήθεν στήριξης, επιδόματα πείνας από τα οποία μάλιστα εξαιρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοί μας. Είδαμε τι σημαίνει μητρώο καλλιτεχνών που αντί να αποτελεί εργαλείο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, γίνεται όπλο της εργοδοσίας με το οποίο σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσά μας, για το ποιός θεωρείται εργαζόμενος του κλάδου και ποιός όχι. Οι προθέσεις τους σαφείς: μας θέλουν σε διάσπαση, απομονωμένους ο ένας από τον άλλον, χωρίς φωνή. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

   Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Δηλώνουμε πως ακόμα κι αν υπερψηφιστεί δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουμε, ούτε θα βάλουμε την αστυνομία συνδιοργανωτή στις διαδηλώσεις μας. Το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, έχει κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες, δεν το διαπραγματευόμαστε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

   Σήμερα, απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων να ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τα εργατικά σωματεία, τις ομοσπονδίες, τις ενώσεις, τους συλλόγους, όλους όσοι από τη μέρα που κατατέθηκε το νομοσχέδιο λέμε ότι αυτό θα ακυρωθεί στην πράξη! Σήμερα γινόμαστε πολλοί και δείχνουμε την πρόθεσή μας να γίνουμε περισσότεροι και δυνατότεροι, μέσα από την συσπείρωση και την οργανωμένη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και ζωής.

ΟΛΟΙ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *