Καταγγελία Σ.Ε.ΘΕ.Α για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τα Αθηναϊκά Θέατρα

 

   Στην αναγγελία των οικονομικών μέτρων του Μαρτίου και μπροστά στην έναρξη της πανδημίας, μέσα σε όλα τα αντεργατικά μέτρα και τις ΠΝΠ, δόθηκε παράταση από την κυβέρνηση για την χορήγηση δώρου Πάσχα ως 30/7/2020.

   Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να στερηθούμε κομμάτι των δεδουλευμένων μας τον Απρίλη. Αυτές τις μέρες το Σωματείο μας δέχεται καταγγελίες για την οριστική μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τους εργοδότες.

   Συγκεκριμένα στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΕ η πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν έχουν λάβει το δώρο Πάσχα και δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για το ¨τι μέλλει γενέσθαι¨ σχετικά με την καταβολή του.

   Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για το χτύπημα του εισοδήματος των εργαζομένων είναι μεγάλες και δεδομένες.

  Έδωσαν ¨γη και ύδωρ¨ στην εργοδοσία και σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι μετράμε απολύσεις, ανεργία, αναστολές συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων και άρνηση της καταβολής του δώρου Πάσχα αλλά και του επιδόματος αδείας.

  Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βάλει χρόνια στο μάτι το δώρο Πάσχα όπως και των Χριστουγέννων, καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

   Το δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας και όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, δε το παραδίδουμε στην εργοδοσία!

  Το δώρο Πάσχα δεν αποτελεί μία extra παροχή. Αποτελεί τμήμα των δεδουλευμένων μας. Δε θα παζαρέψουμε τον μισθό μας!

  Απαιτούμε εδώ και τώρα την πληρωμή του δώρου Πάσχα από την εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΕ αλλά και απ’ όλους τους εργοδότες του κλάδου

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους που δε τους έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα, να επικοινωνήσουν με το σωματείο.

Share

One thought on “Καταγγελία Σ.Ε.ΘΕ.Α για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τα Αθηναϊκά Θέατρα

  1. Η εταιρία, αν έχει δώσει το δώρο σε κάποιους εργαζόμενους, έχει φροντίσει να το δώσει μόνο σε όσους ενδιαφέρεται. Στους «τελευταίους τροχούς της αμάξης» δε έχει ρίξει δεύτερη ματιά. Ως μια απλή, ταπεινή ταμίας-τηλεφωνήτρια (στο τηλεφωνικό τους κέντρο) φυσικά και δεν μου έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Μας φτάσανε στο σημείο να λέμε ευτυχώς που μας δώσανε τα δεδουλευμένα του Μαρτίου, σχεδόν 2 μήνες αργότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *