Ανακοίνωση ΣΕΘΕΑ για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, με θέμα :«Η πείρα από τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, οι τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο μας, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και ο προγραμματισμός δράσης το επόμενο διάστημα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Γενική Συνέλευση. Το Δ.Σ εκτιμά ότι η συζήτηση, η πείρα που μεταφέρθηκε, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, οι προτάσεις, η συνδιαμόρφωση των αιτημάτων και οι αποφάσεις που υπερψηφίστηκαν θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερη ορμή και συσπείρωση στο σωματείο. Είμαστε ακόμα στην αρχή, τίποτα δεν έχει λυθεί, οι δυσκολίες είναι ήδη εδώ, στους χώρους δουλειάς που έχουν ανοίξει, στην καθημερινότητά μας, η ανεργία, η φτώχεια η ανέχεια. Για το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε κλιμάκωση της δράσης μας, για όλες τις ειδικότητες του κλάδου, η πολύπλευρη και πολύμορφη παρέμβαση του Σωματείου, από τη μια για ουσιαστικά μέτρα διαβίωσης των εργαζομένων και από την άλλη με τι όρους θα εργαζόμαστε στις δουλειές που άνοιξαν ή θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε πρωτόγνωρες στιγμές. Μείναμε χωρίς δουλειά, πολλοί από εμάς χωρίς τη δυνατότητα να καλύψουμε ούτε τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες μας. Συγχρόνως ήρθε στο προσκήνιο η ανάγκη συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης. Μείναμε σπίτι, αλλά όχι σιωπηλοί, προσπαθήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους μας, με όλους τους τρόπους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή λογαριάστηκε με όλα. Βάλαμε μπροστά το αίτημα να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων των εργαζομένων στο Θέαμα –Ακρόαμα. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις, πολύμορφες δράσεις, βίντεο, δρώμενα με πρωτοφανή μαζικότητα, ευρηματικότητα, που πίεσαν την Κυβέρνηση την ανάγκασαν να ελιχθεί.

Σήμερα παρά τη μαζικότητα των αγώνων μας, τίποτε δεν έχει λυθεί, σημαντικός αριθμός συναδέλφων παραμένει εκτός μέτρων στήριξης ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία προοπτική για το πότε και με τι όρους θα εργαστούμε. Όμως είμαστε αισιόδοξοι όχι γιατί ονειροβατούμε, αλλά από τις συλλογικές διαδικασίες και τους συλλογικούς αγώνες. Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, κανένας να μη νιώθει μόνος του γιατί έχει αποκούμπι το σωματείο του, τους συναδέλφους του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων που εκφράζονται από το συλλογικό αγώνα και την συσπείρωση στο σωματείο είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, οι καταγγελίες που έκαναν συνάδελφοι στο σωματείο για μη καταβολή δεδουλευμένων από εργοδότες, οι πολλαπλές κινητοποιήσεις στο Μέγαρο Μουσικής, οι παρεμβάσεις του σωματείου στα Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας, η μεγάλη κινητοποίηση με το ΠΑΜΕ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, η διαδικτυακή συναυλία που πραγματοποιήθηκε για την Πρωτομαγιά. Η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στις 7 Μαΐου, πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων στο χώρο του Θεάματος – Ακροάματος.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στο σωματείο μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, τη συναίνεση.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα  τους! Η κανονικότητα τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα!

Τα αιτήματά μας :

 • Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στα μέτρα ενίσχυσης.
 • Εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα
 • Υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων στο Θέαμα και στο Ακρόαμα, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
 • Διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.
 • Δημόσια, δωρεάν και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.
 • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
 • Εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών. Κανένα πνευματικό δικαίωμα σε παραγωγούς και εκδότες.

 

Οι αποφάσεις τις Γενικής Συνέλευσης :

 

 • Το διάστημα 22 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου καθημερινές περιοδείες – παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα Ιδρύματα, στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν.
 • Συσκέψεις για τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης για όλες τις ειδικότητες.
 • Κινητοποίηση και κατάθεση των αιτημάτων μας σε ΥΠΠΟΑ και Υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιουνίου.
 • Συναυλία Αλληλεγγύης τέλη Ιουλίου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΕΝΤΡΙ ΝΕΖΑ                                                                   ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

gs_1

Image 1 of 8

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *