Έκτακτο σχόλιο ΣΕΘΕΑ για την αυριανή τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Πολιτισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος ( ΠΟΘΑ) με θέμα την διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με το Υπουργείο Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα τηλεδιάσκεψη αντιπροσώπων από σωματεία που υπάγονται στην ΠΟΘΑ, με τον Γ. Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΘΑ, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι το Σωματείο μας «πετιέται έξω» από την εν λόγω τηλεδιάσκεψη με απόφαση της ίδιας της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Ο αποκλεισμός του Σωματείου μας , δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η στάση της ηγεσίας της ΠΟΘΑ είναι δικαιολογημένη και εξηγήσιμη.

Η ηγεσία της ΠΟΘΑ πετάει έξω το Σωματείο μας , που από την ίδρυση του έχει γίνει το πραγματικό αποκούμπι όλων των συναδέλφων στο Θέαμα – Ακρόαμα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, εργασιακής σχέσης κτλ. Έχει γίνει το αποκούμπι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, καλώντας σε κινητοποιήσεις , παραστάσεις διαμαρτυρίας, πιέσεις στα Υπουργεία με βασικό αίτημα την καθολική ένταξη των εργαζομένων στα μέτρα ενίσχυσης. Γιατί άραγε η ηγεσία της ΠΟΘΑ αποκλείει το Σωματείο μας;Tι είναι αυτό που την ενοχλεί;

Τι είναι αυτό που φοβάται και απαξιώνει το σωματείο μας;

Ένα σωματείο που από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δίνει καθημερινά σκληρή μάχη για να μην πληρώσουμε ξανά τη κρίση, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί την «επόμενη μέρα», απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Ασχολήθηκε με τα προβλήματα των εργαζομένων ένα μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκτεθειμένοι απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που αξιοποιούσαν την επιδημία ως μοχλό για την επιτάχυνση των αντεργατικών μέτρων.

  1. Απαιτούμε άμεση απάντηση από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Γιατί αποκλείει το Σωματείο μας από την αυριανή τηλεδιάσκεψη;
  2. Αντιλαμβάνεται η ηγεσία της ΠΟΘΑ ότι αποκλείοντας μας, αποκλείει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του κλάδου;
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *