Έκτακτη ανακοίνωση για τους ωρομίσθιους- ες ταξιθέτες -τριες του Μεγάρου Μουσικής

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη κινητοποίηση των ωρομίσθιων εργαζομένων ταξιθετών / ταξιθετριών , σε συντονισμό με το Σωματείο μας. Στην κινητοποίηση αυτή πάρθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας – αυτοπροστασίας( μάσκες, γάντια, αποστάσεις). Το Σωματείο μας στέκεται δίπλα στις ωρομίσθιες ταξιθέτριες / ταξιθέτες και στα δίκαια αιτήματα τους, για καθολική ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης. Δίνοντας συνέχεια στον αγώνα που διεξάγουμε  όλο το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι- ες επιδίωξαν ξανά συνάντηση με την Διοίκηση του Μεγάρου.

   Για μία ακόμη φορά – συνεχίζοντας την ίδια τακτική – η Διοίκηση του Οργανισμού δεν δέχεται καμία συνάντηση με τους εργαζόμενους. Δεν θέλει να αντικρίζει τα πρόσωπα που αγωνιούν  και είναι 2 μήνες χωρίς κανένα εισόδημα. Στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες φορές, κλειδαμπάρωσαν τις πόρτες όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με την Διοίκηση.

   Μια αντιπροσωπεία από τους εργαζόμενους  τελικά κατάφερε να μπει στο κτήριο και μοίρασε  την ανακοίνωση με τα αιτήματα τους,  καλώντας τους υπόλοιπους συναδέλφους να εκφράσουν  την αλληλεγγύη  τους . Στη συνέχεια οι συναδέλφισσες θυροκόλλησαν το κείμενο με τα αιτήματα στην πόρτα των γραφείων της Διοίκησης. Παράλληλα, στην είσοδο του κτηρίου εργαζόμενοι και εργαζόμενες έδιναν τον παλμό πίσω από το πανό τους με σύνθημα: «ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ». Την ίδια στιγμή ο κ. Κυριακόπουλος (διευθυντής χώρων κοινού) εγκαλούσε τους εργαζόμενους ότι  με αυτές τις ενέργειες εκθέτουν και πλήττουν το κύρος του Οργανισμού! Όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες!

   Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ευθύνες της Διοίκησης του Οργανισμού, που ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι θα ενταχθούν στα μέτρα, τώρα απαξιεί να τους συναντήσει και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Κάνει ό,τι μπορεί για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της, κάνει «μπαλάκι» τους εργαζόμενους, λέγοντας τους ότι ευθύνη έχουν τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Οργανώνουμε  κινητοποίηση στη Βουλή μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου, την Πέμπτη 7 Μάη στις 12.00

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Επισυνάπτεται η επιστολή ωρομίσθιων εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Επιστολή

mm_1

Image 1 of 4

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *