Τιμάμε την Πρωτομαγιά- τιμάμε την τάξη μας

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

  Συνάδελφοι, με το σύνθημα αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να υψώσoυμε την γροθιά μας, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της δικής τους κρίσης. Δίνουμε απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης – εργοδοτών  να επιβάλουν «σιωπητήριο» στους αγώνες μας, όπως για παράδειγμα η απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει «μεταφορά» του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με προσχηματικές επικλήσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας.

   Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, την γιορτή της τάξης μας! Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς που πάλεψαν για να ζήσει η εργατική τάξη καλύτερες μέρες. Αυτή τη μάχη έδωσαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886, οι εργάτες τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό θυσίασαν μέχρι και την ζωή τους οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής. Τιμάμε τις θυσίες τους συνεχίζοντας τον αγώνα στον δρόμο που χάραξαν οι χιλιάδες νεκροί της τάξης μας.

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές που από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκαν για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και του λαού. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων που συνωστίζονται στους χώρους δουλειάς,  χωρίς μέτρα προστασίας, με όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

  Από την αρχή την πανδημίας πήραμε έγκαιρα πρωτοβουλίες με παραστάσεις διαμαρτυρίας, πιέσεων στα υπουργεία, ανακοινώσεων  για να αναδείξουμε τα  τεράστια προβλήματα του κλάδου μας  που προϋπήρχαν  της πανδημίας. Προτάξαμε ένα δίκαιο και αναγκαίο αίτημα και παλεύουμε για την ικανοποίηση του. Να καλυφθούν οικονομικά όλοι οι εργαζόμενοι στο Θέαμα- Ακρόαμα για όσο διάστημα κρατήσουν τα μέτρα που μας αναγκάζουν να είμαστε σπίτια μας. Τα δίκαια αυτά αιτήματα μας , βρήκαν τεράστια απήχηση σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας. Συνάδελφοι που πήραν κουράγιο να συνεχίσουν, που έμαθαν για το σωματείο, που γράφτηκαν στο ΣΕΘΕΑ.

 

ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

 

 

   Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση μας προσφέρει πλούσια πείρα και κριτήριο για την επόμενη μέρα. Να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις μπροστά στη νέα κρίση που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού. Τώρα με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, επιδίωξη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης είναι τα «έκτακτα  μέτρα» που πάρθηκαν να παραμείνουν. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζουν ήδη την επόμενη μέρα! Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα επίθεση στα δικαιώματα μας, με γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Ήδη ο ΣΕΒ ζητά νέες κρατικές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς- του μισού μισθού με εκτίναξη της ανεργίας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

   Προετοιμαζόμαστε από τώρα για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας, για να μεγαλώσει η συλλογική πάλη, να δυναμώσει ο αγώνας με ακόμα περισσότερα μέλη στο Σωματείο με ακόμα περισσότερες εγγραφές,  για να  διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

   Τιμάμε  τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *