ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΠΟ ΚΑΙ Μ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ

   Σήμερα στο πλαίσιο της ημέρας δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, σωματεία και εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους ,  πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες  καλώντας σε κινητοποιήσεις, συνελεύσεις, στάσεις εργασίας και άλλες παρεμβάσεις για να στείλουν μήνυμα διεκδίκησης αλλά και να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα στους χώρους δουλειάς, που οξύνονται από την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στις συνθήκες πανδημίας.

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ- ΔΕΝ ΘΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

   Μετά από συνεχόμενες παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, πιέσεων στα Υπουργεία, δώσαμε συνέχεια -κλιμακώνοντας την δράση μας- πραγματοποιώντας σήμερα κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μέγαρο Μουσικής, με βασικά αιτήματα την καθολική ένταξη των εργαζομένων στα μέτρα ενίσχυσης και την επίλυση των καταγγελιών που έχουν έρθει στο Σωματείο, για την μη καταβολή δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών.

   Συγκεκριμένα,  τις προηγούμενες μέρες στείλαμε επιστολή  προς το Υπουργείο Πολιτισμού και θέσαμε αναλυτικά όλα τα ζητήματα των εργαζομένων του κλάδου, ενημερώνοντας τους για την σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματέα του Γ. Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, μας ενημέρωσαν ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης δε μπορούμε να συναντηθούμε κατ’ ιδίαν και ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας άμεσα. Μετά από αναμονή μιας ώρας έξω από το ΥΠΠΟ, επικοινωνήσαμε ξανά με την γραμματέα του και μας δήλωσε ότι είναι πολύ απασχολημένος. Για άλλη μια φορά η πόρτα του Υπουργείου είναι κλειστή για τους εργαζόμενους και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Στη συνέχεια πρωτοκολλήσαμε την επιστολή με τα αιτήματα μας και αναρτήσαμε το πανό με σύνθημα :

ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ  ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ- ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

   Παράλληλα, στην κινητοποίηση του Μεγάρου Μουσικής αντικρίσαμε την ίδια εικόνα. Κλειστές πόρτες για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα με εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού και συγκεκριμένα  του κ. Γ. Κυριακόπουλου σφραγίστηκαν όλες οι είσοδοι του κτηρίου. Μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι η εντολή δόθηκε σήμερα το πρωί, ενώ ήταν γνωστή η κινητοποίηση και η απαίτηση μας για συνάντηση με τη Διοίκηση. Αναδεικνύονται για μια ακόμα φορά οι ευθύνες της Διοίκησης του Οργανισμού, που  ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε  τους εργαζόμενους ότι θα ενταχθούν στα μέτρα , τώρα απαξιεί να συναντήσει και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στην αγωνία των συναδέλφων που είναι εδώ και δύο μήνες χωρίς κανένα εισόδημα. Στη συνέχεια αναρτήσαμε στην κεντρική είσοδο το πανό με τα αιτήματα μας.

 

Όσες κλειστές πόρτες κι αν βρούμε μπροστά μας θα συνεχίσουμε την συλλογική διεκδίκηση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

 

  • Συνεχίζουμε με κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας σε συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 11.00 π.μ
  • Οργανώνουμε την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με σύνθημα:

«ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ»

0-02-0a-b5cdbcac8893390c28e6fbfffae54425c88e20c27119c2e2a99442559eb6172b_8d8a9581

Image 1 of 9

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *