Ανακοίνωση ΣΕΘΕΑ για τη νέα ΚΥΑ

Σήμερα ανακοινώθηκε  η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία διευρύνεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

   Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει σχέδιο και ευαισθησία για να προστατεύσει όλους τους εργαζόμενους και ότι η βασική της επιδίωξη είναι να μην αφήσει κανέναν πολίτη ανυπεράσπιστο στην κρίση που έχει ξεσπάσει! Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική και πεισματάρικη! Η πραγματικότητα τους εκθέτει. Από την αρχή της εξαγγελίας των μέτρων, έχει αποκλειστεί ένα τεράστιο κομμάτι των συναδέλφων μας. Η σημερινή ΚΥΑ επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας στο Θέαμα-Ακρόαμα συνεχίζει να μην εντάσσεται στα πενιχρά αυτά μέτρα. Συνάδελφοι με τις πιο ευέλικτες και ελαστικές σχέσεις εργασίας μένουν εκτός. Οι πιο «αδύναμοι» εργαζόμενοι στον κλάδο όπως ανασφάλιστοι με μαύρη αδήλωτη εργασία, συνάδελφοι που δεν είχαν ένσημα το 2018 και επομένως δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό επίδομα, εργαζόμενοι τίτλου κτήσης, σκηνογράφοι κτλ. αποκλείονται από τις σημερινές εξαγγελίες. Αποκλεισμένοι επίσης είναι και οι εργαζόμενοι του κλάδου-χωρίς καμία πρόβλεψη- που είχαν προγραμματισμένες δουλειές για τους επόμενους μήνες.

   Να σταματήσει η κυβερνητική κοροϊδία που από τη μια δίνει δις στους επιχειρηματίες και από την άλλη απαξιεί ακόμη και να απαντήσει στο σωματείο  μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα αιτήματα μας.

Διεκδικούμε:

  • Καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο Θέαμα- Ακρόαμα ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παροχή του σε μηνιαία βάση μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
  • Παροχή επιδόματος ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Το εποχικό επίδομα που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

 

   Συνάδελφοι , μελετήστε σωστά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το επίδομα των 800 ευρώ. Ενημερώστε τους/τις συναδέλφους. Απευθυνθείτε στο Σωματείο μας για οποιαδήποτε βοήθεια, ερώτηση- διευκρίνηση στο τηλ: 6940942708, στο  site του Σωματείου μας,  στο mail :info.sethea@gmail.com και στο λογαριασμό μας στο facebook.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, κλιμακώνοντας την πάλη μας με συλλογική διεκδίκηση μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος που να μείνει εκτός των ανεπαρκών αυτών μέτρων.

Παραθέτουμε τα αρχεία με τις ΚΥΑ:

file1

file2

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *