ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

 

   Καθημερινά  φτάνουν στο Σωματείο  μας όλο και περισσότερες καταγγελίες από εργαζόμενους που υφίστανται  την εργοδοτική αυθαιρεσία όπως για την μη καταβολή δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών(ακόμα και δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου),  την αισχρή απαίτηση εργοδοτών για ποσοστό του επιδόματος των 800 ευρώ των εργαζομένων αλλά και καταγγελίες συναδέλφων που δεν εντάσσονται στο ειδικό επίδομα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

   Οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης είχαν συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το ΦΚΘ για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ  Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης(ήταν προγραμματισμένο για τον Μάρτιο), το οποίο εν τέλει αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταγελλία των συμβάσεων τους, χωρίς ωστόσο να λάβουν έκτοτε καμία αποζημίωση αλλά και να αποκλειστούν ταυτόχρονα από το δικαίωμα λήψης του επιδόματος των 800 ευρώ.

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντάξει τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα μέτρα ενίσχυσης καθώς και το σύνολο των εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  Συνάδελφοι, δεν φτάνει μόνο η κοινοποίηση των προβλημάτων μας! Κλιμακώνουμε την πάλη μας με όλους τους τρόπους για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας!

   Προχωράμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 28 Απριλίου στις 11.00 π.μ για να αναδείξουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία του κλάδου- παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς- μένει εκτός  των πενιχρών αυτών μέτρων ενίσχυσης.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ -ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ- ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση των συναδέλφων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Καταγγελία εργαζομένων του ΦΚΘ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *