ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 

     Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πήραν την απόφαση να απεργήσουν για το δικαίωμά τους στην Κοινωνική Ασφάλιση, που παρά την βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση.
     Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έκαναν το βήμα αυτή τη φορά να απεργήσουν -αλλά βιώνουν στο πετσί τους την εργασιακή ζούγκλα και προβληματίζονται-να έρθουν πιο κοντά στο Σωματείο και στους αγώνες του.
     Η πρώτη ουσιαστικά παρουσία του Σωματείου μας –μετά την ίδρυση του-σε απεργιακή μάχη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Η παρουσία συναδέλφων πίσω από το πανό του Σωματείου μας, μας γεμίζει αισιοδοξία για τις επόμενες μάχες. Όσοι βρέθηκαν στο μπλοκ μαζί μας είδαν τον όγκο και τον παλμό της απεργιακής κινητοποίησης.Το μπλοκ του Σ.Ε.ΘΕ.Α μαζί με τα σωματεία των μουσικών (ΠΜΣ) και των ηθοποιών (ΣΕΗ) , με εκατοντάδες εργαζόμενους με τα κρουστά και την μαχητική τους παρουσία, μας δίνουν πείσμα και αντοχή.
     Ταυτόχρονα, οι συγκεντρώσεις των δυνάμεων του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι ενδεικτικές, στο πως οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Η δική μας Ομοσπονδία, η ΠΟΘΑ μάζεψε με το ζόρι έξι ανθρώπους, δηλαδή δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ούτε οι συνδικαλιστές, οι πρόεδροι και τα ΔΣ των σωματείων που την στηρίζουν!Μέσα σ’ αυτή τη μικρή ομάδα έδωσε το παρόν του και ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του σωματείου Ηθοποιών ο οποίος είχε ψηφίσει λευκό για την απεργία και το βράδυ έκανε απεργοσπασία!Όλα αυτά συνδέονται με την γενικότερη στάση της ηγεσίας της ΠΟΘΑ, που είναι μακριά από την οργάνωση και την ταξική συσπείρωση των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα.
     Από την απεργιακή μάχη της Τρίτης βγαίνουμε πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί αλλά και με μεγαλύτερες ευθύνες απέναντι στον κλάδο. Να παλέψουμε να αποσυρθεί ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει και τους σημερινούς συνταξιούχους και τους αυριανούς. Δε δεχόμαστε σύνταξη στα 67 για όσους έχουν σταθερή εργασία( με προοπτική να αυξηθεί στα 70) και για την τεράστια πλειοψηφία που δουλεύει χωρίς σταθερή εργασία, σύνταξη στα 120! Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να <<επενδύονται>> οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου-υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!
     Κλιμακώνουμε την πάλη μας για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στα Προπύλαια στις 6:30 μ.μ, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
     Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, χωρίς ζωντανές διαδικασίες, χωρίς διάλογο και αντιπαράθεση ανάμεσα σε ζωντανούς πραγματικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων.
     Ένα κατ’ όνομα <<συνέδριο>> λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο <<ΑΠΟΛΛΩΝ>> στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μια κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου υπό την προστασία της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της. Το όργιο νοθείας θα προστατεύουν δυνάμεις της Αστυνομίας, των ΜΑΤ, του Στρατού και της Αεροπορίας και την εποπτεία όλης αυτής της επιχείρησης θα έχουν ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και ο Πρωθυπουργός.
     Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργαζόμενοι.Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουν συνέδριο με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει και θα είναι συνέδριο εργατών και όχι των εργοδοτών, μακριά και έξω από την παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας, χωρίς ΜΑΤ, Αστυνομία, μπράβους και χρυσαυγίτες.
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση, Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα.
    Να διαδηλώσουμε απέναντι στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Πούλμαν για την κινητοποίηση θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 7 το πρωί.
23 Φεβρουαριου 2020
mail:info.sethea@gmail.com
Για το ΔΣ
              Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
                               Ένρι Νέζα              Αποστόλης Δημακόπουλος

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *