ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ Σ.Ε.ΘΕ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

     Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα/Ακρόαμα μαζί με το ΣΕΗ, τον ΠΜΣ και τους μουσικούς Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήσαμε μαζική και δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη στις 11 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Εργασίας, όπου και καταθέσαμε τα αιτήματα μας-μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.

     Οι εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος-ακροάματος διεκδικούμε: Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης καθολικό για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο, που θα εξασφαλίζει όρους και προϋποθέσεις για αξιοπρεπή εργασία και Ασφάλιση. Τα απαραίτητα ένσημα για ιατροφαρμακευτική κάλυψη να είναι κάτω από 50. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Επίδομα και άδεια μητρότητας για κάθε γυναίκα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εποχικότητα με βάση τον κλάδο και όχι με βάση την επιχείρηση. Μείωση του απαραίτητου αριθμού των 50 ενσήμων για το εποχικό βοήθημα. Εγγύηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Επιστροφή των κλεμμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις που τα τρώνε δεκαετίες. Να εισπραχθούν τα πάνω από 17 δις. ευρώ που χρωστούν σήμερα οι μεγαλοεργοδότες.Καμία μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες. Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυξήσεις στις συντάξεις και εγγύηση του συνόλου της σύνταξης από το κράτος.

     Τα αιτήματα μας να μπορέσουν να ζήσουν οι οικογένειες μας, δεν μπαίνουν καν στο τραπέζι της συζήτησης, ανεξαρτήτου κυβέρνησης ( μπλε, πράσινη, ροζ) .

     Δεν θέλουν να διαταραχθούν τα δημοσιονομικά, για να μπορούν να μπουκώνουν με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, προνόμια , επιδοτήσεις κ.α τους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι θα έρθει η κανονικότητα τους. Είτε με κρίση είτε τώρα με ανάπτυξη, είμαστε τα μόνιμα υποζύγια.

     Ξέρουμε ότι για να έρθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις τους, το βασικό προαπαιτούμενο είναι η εργασιακή ζούγκλα που βιώνουμε.

     Για αυτό φέρνουν το ένα μετά το άλλο αντιλαϊκό νομοσχέδιο (αναπτυξιακό νομοσχέδιο, χτύπημα κλαδικών συμβάσεων, χτύπημα συνδικαλιστικής δράσης, φορολογικό νομοσχέδιο κ.α). Τώρα σχεδιάζουν και περιορισμό των διαδηλώσεων.

     Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του, γνωρίζοντας τα αδιέξοδα που προκαλεί η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων, που είναι η συλλογική οργάνωση και δράση.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

     Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ώστε το Σ.Ε.ΘΕ.Α να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζόμενων στο θέαμα-ακρόαμα.Προετοιμάζουμε εξορμήσεις, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

     Προετοιμαζόμαστε για το συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 18 Δεκεμβρίου στις 18:30 στα Προπύλαια ενάντια στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα.

     Είμαστε σε ετοιμότητα για το νέο ασφαλιστικό νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Καμία αναμονή! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

17 Δεκεμρίου 2019

Για το ΣΕΘΕΑ,

           Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

                         Έντρι Νέζα                              Αποστόλης Δημακόπουλος

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *