Αποτέλεσμα εκλογών ΣΕΘΕΑ

     Την Κυριακή στις 13 του Οκτώβρη το σωματείο μας προχώρησε σε εκλογές. Χαιρετίζουμε όσους και όσες-παρά το γενικότερο κλίμα μοιρολατρίας και υποχώρησης του κινήματος-τίμησαν με την ψήφο τους, αποδεικνύοντας ότι η ίδρυση του ΣΕΘΕΑ πατάει στο ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει.
     Με την μαζική προσέλευση συναδέλφων εκλέξαμε επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:
  • Πρόεδρος : Έντρι Νέζα,
  • Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μπεζιργιάννης,
  • Γενικός Γραμματέας: Αποστόλης Δημακόπουλος,
  • Ταμίας: Γιώργος Βούλγαρης,
  • Μέλος: Μαρία Κοδέλλα,
  • Μέλος: Σοφοκλής Λάμπρη,
  • Μέλος: Παύλος Χαρμπαλής.
     Το αποτέλεσμα των εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια, για όλους εμάς τους εργαζόμενους στο θέαμα/ακρόαμα που αντικρίζαμε την έλλειψη συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο μας, τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων από πολλά σωματεία του κλάδου, από την ομοσπονδία (ΠΟΘΑ) και γενικότερα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι ένα κομμάτι του κόσμου από διάφορους χώρους στο θέαμα και ακρόαμα, καταλαβαίνει ότι δεν είναι κανονικό η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η κατάργηση του 8ωρου, 4ωρα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απλήρωτη εργασία και υπερωρία, εργατικά ατυχήματα κ.α.
     Το ΣΕΘΕΑ κόντρα σε διασπαστικές λογικές καλεί τους τεχνικούς του ήχου, τους φωτιστές, τους ταμίες, τους ταξιθέτες, τους ηχολήπτες, τους υπαλλήλους σε γραφεία παραγωγής, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς σκηνής, τους ενδυματολόγους,τους σκηνογράφους, τους εικονολήπτες, τους μπούμαν,εργαζόμενους σε εταιρίες ικριωμάτων και εξεδρών, όλους όσοι εργάζονται στον κλάδο του θεάματος, του ακροάματος και του πολιτισμού να οργανωθούν στο σωματείο τους.
     Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ανάγκη ισχυροποίησης του σωματείου απ’ όλους.Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ ισσες στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 6:30 μμ στα Προπύλαια ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.
     Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Τη Δευτέρα στις 11 Νοέμβρη στις 6:00 μμ.προχωράμε σε Γενική Συνέλευση. Συνεχίζουμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά για να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς, να αγκαλιάσουμε όλο τον κλάδο. Συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης, της οργάνωσης, της ανασύνταξης για σωματεία των εργαζομένων με ανοιχτές, ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες μακριά και σε ανειρήνευτη αντιπαράθεση με σωματεία σφραγίδες της εργοδοσίας και του κράτους.
     Με το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο( ηλεκτρονικό φακέλωμα) προσπαθούν να βάλουν τα σωματεία στο γύψο. Να μην τους αφήσουμε.Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο θέαμα/ακρόαμα να δώσουμε τη μάχη για όλα τα προβλήματα, να διεκδικήσουμε τους όρους ζωής μας για να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
22 Οκτωβρίου 2019
Email:info.sethea@gmail.com
Για το ΣΕΘΕΑ,         
Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας     
Έντρι Νέζα                                                                                        Αποστόλης Δημακόπουλος
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *