ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

     Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία του κορονοϊού για τους εργαζομένους, παραμένει σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων που δοκιμάζονται διπλά αυτή την περίοδο, απ’ τη μια εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που έφερε απροκάλυπτα στο φως η τωρινή πανδημία, κι απ’ την άλλη λόγω των νέων, σφοδρών επιθέσεων που εξαπολύονται από την εργοδοσία με την στήριξη της κυβέρνησης.

     Οργανωμένα και συλλογικά, δείχνουμε τον δρόμο που οδηγεί στην πραγματική ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, που συστηματικά υπονόμευαν τα λαϊκά συμφέροντα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη σημερινή αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση. Τις πολιτικές εκείνες δηλαδή, που έβαζαν και βάζουν σε δεύτερη μοίρα την διασφάλιση αλλά και βελτίωση των υγειονομικών και εργασιακών συνθηκών του λαού, κάνοντας την ίδια στιγμή χάρες στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να βγαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο ζημιωμένο.

     Στην παρούσα φάση, το Σ.Ε.ΘΕ.Α, σε κοινό συντονισμό με το Σ.Ε.Η. και το Π.Μ.Σ. με παρεμβάσεις του στα αρμόδια υπουργεία και την εργοδοσία, παλεύει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για την ανάσχεση των αντιδραστικών μέτρων που προκρίνονται από την κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση δήθεν του γενικού συμφέροντος. Παλεύει με όλες του τις δυνάμεις, μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, απαιτώντας μεταξύ άλλων, την έγκαιρη και ακέραιη καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζομένους, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, την ακύρωση των απολύσεων που έλαβαν χώρα από την 1η Μάρτη και μετά, καθώς και την λήψη των απαραίτητων μέτρων -που τόσες δεκαετίες συνειδητά έλειπαν από την πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων-για την αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

     Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, και ενάντια στο κλίμα φίμωσης της λαϊκής αγανάκτησης, το Σ.Ε.ΘΕ.Α. δίνει ηχηρά το παρών, απλώνοντας το χέρι σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την εργασία του, καθώς και με την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα για επικοινωνία, σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι υπάγονται σε καθεστώς αδήλωτης ή ανασφάλιστης εργασίας. Για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι πρέπει να ενωθούμε και να δράσουμε συλλογικά, αποδεικνύοντας έμπρακτα και κάθε στιγμή, πως είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.

     Η απόφαση του Σωματείου για σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης που θα στηρίζει τους συναδέλφους του κλάδου σε όλα τα επίπεδα, εντάσσεται ακριβώς στην παραπάνω λογική.

Επικοινωνία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ-ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

23 Μαρτίου 2020

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *