ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

     Το ΔΣ του Σ.Ε.ΘΕ.Α ανοίγει το μεγάλο ζήτημα του Ασφαλιστικού που θα φέρει άμεσα η κυβέρνηση στη Βουλή.Το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η ΝΔ βάζει σε νέα φάση την πορεία παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των τριών πυλώνων είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Πατάει πάνω στις αντιασφαλιστικές ανατροπές της τελευταίας 20ετίας, με κορωνίδα τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
     Πυρήνας όλων αυτών των ανατροπών είναι η μετατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση των εργαζομένων.Ο πρώτος στόχος είναι οι επικουρικές συντάξεις, με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Τζόγος κανονικός των εισφορών των ασφαλισμένων, χωρίς καμία εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουν. Στο σύστημα τους, ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τον ιδρώτα μας θα τον διαχειρίζονται επενδυτές που θα τον τζογάρουν στο χρηματιστήριο. Τα παραδείγματα χρεοκοπίας τέτοιων εταιρειών είναι πάρα πολλά.
     Για τους επιχειρηματικούς ομίλους η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, τα φάρμακα, η σταθερή εργασία, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία κ.α είναι κόστος και πηγή κερδοφορίας. Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα αυτά είναι κατακτήσεις που κερδίσαμε μέσα από σκληρούς αγώνες.
     Μας γυρνάνε στον εργασιακό μεσαίωνα. Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της παραγωγής και της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τους εργαζόμενους, με δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας που θα εξασφαλίζει ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή και στον εργασιακό βίο και μετά από αυτόν.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 
     Οργανώνουμε κινητοποιήσεις ,δράσεις , εξορμήσεις σε όλο τον κλάδο και σε όλους τους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις και να διεκδικήσουμε τους όρους ζωής και δουλειάς που μας αξίζουν.
     Το ΔΣ ΤΟΥ Σ.Ε.ΘΕ.Α μπροστά στα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας-πρόνοιας και στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, καλούμε:
  • Στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ενάντια στον νέο Ασφαλιστικό νόμο, το Σάββατο 30Νοέμβρη στις 10:30 στα Προπύλαια.
  • Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στην έδρα του Σωματείου (Σαπφούς 10, πλ. Κουμουνδούρου), στις 18:00.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

27 Νοεμβρίου 2019

Email:info.sethea@gmail.com

Για το ΣΕΘΕΑ,

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Έντρι Νέζα                                  Αποστόλης Δημακόπουλος

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *