ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΘΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συνάδελφοι/ ισσες,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

     Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει στην Βουλή για ψήφιση τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση του σε ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

     Η ΝΔ εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου που έφερε τις μεγαλύτερες ανατροπές, τον οποίο έρχεται σήμερα η ΝΔ να τον θωρακίσει, να κλείσει νομικά κενά ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα.

     Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας τη σε πανάκριβο εμπόρευμα, με βαρύτατες συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και κυρίως των επόμενων γενεών.

     Εργαζόμενοι και άνεργοι καλούμαστε να σηκώσουμε ατομικά το βάρος της ιατροφαρμακευτικής μας κάλυψης, την ίδια στιγμή που ιδιωτικοί ασφαλιστικοί όμιλοι <<μυρίστηκαν ψητό>> για την ανερχόμενη αγορά που ανοίγεται στον τομέα Ασφάλισης-Υγείας-Σύνταξης.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα!

     Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας μας. Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας, τις ιατρικές εξετάσεις, την προστασία της μητρότητας, την προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο-ασθένειες κ.α

Με τον νέο νόμο:

 • τα όρια συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους άντρες και γυναίκες(ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης)
 • καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους
 • μπαίνουν στο στόχο ξανά τα ΒΑΕ
 • εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%
 • διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης για το 90% των συντάξεων
 • διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία(80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων
 • η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 της ‘’εθνικής σύνταξης’’.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
     Μας λένε να παραιτηθούμε από τον αγώνα και από την αντίληψη πως θα υπάρχει ένα Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.Μας λένε να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως η ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση του καθένα ανάλογα με την τσέπη του, τζόγος και ατομικό ρίσκο.
     Οι εργαζόμενοι στο Θέαμα-Ακρόαμα είμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας άγριας εργασιακής ζούγκλας. Η ανεργία, η ημιαπασχόληση, η περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, η μαύρη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα, η έλλειψη συλλογικής σύμβασης, τα εργατικά ατυχήματα και τόσα άλλα είναι η καθημερινότητα μας, είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάπτυξης.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Διεκδικούμε :
 • Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος λαιμητόμος.
 • Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους, από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές της εργοδοσίας
 • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όλες τις κοινωνικές παροχές για όλους τους εργαζόμενους, ειδικά σε κλάδους όπως ο δικός μας που τσακίζεται από την ανεργία και την δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 • Δημόσιο σύστημα Υγείας με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την πρόληψη
 • Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό,νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Δωρεάν και άμεσα για όλους τους εργαζόμενους όλες οι ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες κ.α
 • Επιστροφή των κλεμμένων δισεκατομμυρίων ευρώ που λεηλάτησαν κυβερνήσεις και εργοδοσία από τους κόπους μας.
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους:
 • Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Άνθρωπο τον άνθρωπο να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα.
 • Να φτάσουν οι ανακοινώσεις, οι αφίσες, τα τρικάκια του Σωματείου μας σε κάθε χώρο δουλειάς
 • Σε συνελεύσεις, εξορμήσεις ,συσκέψεις σε εργασιακούς χώρους όπως θέατρα, μουσικές σκηνές,στούντιο κ.α
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ
12 Φεβρουάριου 2020
Για το ΣΕΘΕΑ,
       Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
                       Έντρι Νέζα           Αποστόλης Δημακόπουλος
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *