Προγραμματισμός δράσης ΣΕΘΕΑ ενάντια στο αντισφαλιστικό νομοσχέδιο

     Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, σε συνέχεια του νόμου ”λαιμητόμου” της κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ. Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ ως σήμερα είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

     Ουσιαστικά, πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Η επίθεση αυτή ακυρώνει τον ιδρώτα και τους κόπους μιας ζωής των εργαζόμενων. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας τη σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, σε πεδίο νέων αγορών και τρόπων αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργήσουν μια για πάντα την προσωπική διαφορά και την επικουρική ασφάλιση. Να μετατρέψουν σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα την υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια.Άλλωστε ο Υπ. Εργασίας Βρούτσης δήλωσε ότι <<αυτό το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι μια επιτομή σε μια διαδρομή 10 ετών>>, <<θα έρθει να λύσει για πάντα το γόρδιο δεσμό>>. Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως ”σωτήρες” του ασφαλιστικού συστήματος είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα λεφτά μας, ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν συντάξεις, επαγγελματικά ταμεία βάρεσαν κανόνι σε μια νύχτα(ασφαλισμένοι Ασπίς Πρόνοια).

     Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μόνο τι θα μας παίρνουν, ποιες θα είναι οι κρατήσεις μας. Τίποτα δε θα προβλέπει σχετικά με τις αποδοχές , την κάλυψη των αναγκών μας σε Υγεία-Πρόνοια. Η μόνη εγγύηση θα είναι μια σύνταξη πείνας.Οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα μετατρέπονται σε επενδυτικό κεφάλαιο των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών που θα τζογάρουν τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο. Η ασφάλιση άρα και η ζωή μας, θα εξαρτώνται από τον ανταγωνισμό τους, από τα κέρδη και τη χασούρα τους.

     Την ώρα που στον κλάδο μας η ημιαπασχόληση, η ανεργία, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία σπάει κόκκαλο, είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι στο Θέαμα-Ακρόαμα, όπως και οι οικογένειες μας, δε θα μπορούμε να κατοχυρώσουμε ούτε τα βασικά δικαιώματα στην Υγεία, την περίθαλψη,την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την μητρότητα.Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της κρατικής υποχρηματοδότησης, με την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την αύξηση της ταλαιπωρίας μας και την οικονομική μας επιβάρυνση για πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία. Εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη σε ιδιωτικά ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, σε φάρμακα

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

     Θα μας βρουν απέναντι τους. Οι αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα ενταθούν ακόμα περισσότερο. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων θα ακυρωθούν στην πράξη. Τόσο η ένταση της κρατικής καταστολής και το δόγμα <<Νόμος και τάξη>> από την κυβέρνηση ΝΔ (παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε και εδώ τον δρόμο), όσο και το επικείμενο νομοσχέδιο για την περιστολή των διαδηλώσεων, έχει ως στόχο να διασφαλιστεί η <<κανονικότητα>> που απαιτεί το κεφάλαιο για τα κέρδη του.

     Το επόμενο διάστημα προχωράμε :

  • Σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
  • Σε παρεμβάσεις, εξορμήσεις σε θέατρα, μουσικές σκηνές ,εταιρείες ικριωμάτων, στούντιο,
  • Σε συμμετοχή μαζί με πλήθος σωματείων και φορέων στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 25/1 στις 11 π.μ στην Ομόνοια. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, μιας κρίσιμης στρατηγικής βιομηχανικής μονάδας για την χώρα που οδηγείται σε κλείσιμο με συνέπεια εκατοντάδες απολύσεις και πώληση κομματιών φιλέτων σε ιδιώτες.
  • Σε συμμετοχή σωματείων και μαζικών φορέων στη μεγάλη συναυλία-παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Γενάρη στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο(ΔΑΚ) <<Πλάτων>>, στη Νίκαια.Αφορμή της είναι η εισαγγελική πρόταση στη δίκη, που ξεπλένει τον φασισμό. Η θέση των ναζί είναι στη φυλακή.
  • Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει σωματεία και φορείς, τη μέρα ψήφισης της Συμφωνίας για τις Βάσεις που μετατρέπουν την χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.Έχουν μαζευτεί πολλά μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή με την εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης να κλιμακώνεται όλο και περισσότερο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Πρέπει να την απορρίψουν και να την αντιπαλέψουν.
  • Σε προετοιμασία για Γενική Συνέλευση του σωματείου για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στους χώρους δουλειάς, αλλά και την οργάνωση απεργιακού μετώπου όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης,της αλληλεγγύης,της οργάνωσης της πάλης μας για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς.

ΤΑΞΙΚΑ-ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

            Έντρι Νέζα                          Αποστόλης Δημακόπουλος   

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *