ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Σε συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η τωρινή της ΝΔ καταθέτει το νομοσχέδιο-λαιμητόμο που βάζει στον γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Έναν νόμο χουντικής έμπνευσης που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποίοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Φέρνουν ξανά τον χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, τις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις. Την ίδια στιγμή, με την αγαστή συνδρομή και των ΜΜΕ, προβάλλουν την διαδήλωση σαν «βασική αιτία» παρεμπόδισης της εμπορικής και οικονομικής ζωής, με φανερό στόχο την κατασυκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και την καλλιέργεια συντηρητικής στάσης. Η συγκεκριμένη αντιλαϊκή ρύθμιση έρχεται σε μια κομβική περίοδο, αρκετά τεταμένη και εντάσσεται σε μια συνολικότερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Η πανδημία του κορονοϊού, ανέδειξε όχι μόνο τις τραγικές ανεπάρκειες του καπιταλισμού να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες, αλλά επίσης επιτάχυνε την έλευση μιας ακόμα οικονομικής κρίσης. Φέρνει τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, που έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους, επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Για να φορτώσει την νέα κρίση πάλι στις πλάτες των εργαζομένων, η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξουδετερώσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά και να συσπειρώσει όλο και περισσότερο κόσμο γύρω από το δήθεν «αποτελεσματικό κράτος».

Αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται, εκφράζεται και θα εκφραστεί εντονότερα και στον κλάδο μας, σε όλες τις ειδικότητες. Ήδη τους τελευταίους μήνες ζούμε με όρους ανασφάλειας, με πρωτόγονες εργασιακές συνθήκες, αναστολή των συμβάσεων, επιδόματα πείνας, τα οποία μάλιστα απευθύνονται σε λίγους «προνομιούχους» και μητρώα καλλιτεχνών-εργαζομένων που αντί να ενώνουν όλον τον κλάδο, μας βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιός θεωρείται εργαζόμενος και ποιός όχι. Και το μέλλον όμως, δεν προμηνύεται καλύτερο. Μας περιμένουν απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μαύρη εργασία και ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς.

Ξέρουν ότι ασφυκτιούμε μέσα στις πολιτικές τους και σκοπεύουν να μας φιμώσουν. Δεν θα τους αφήσουμε! Μαζί με τους εργαζομένους κάθε κλάδου, οι εργαζόμενοι στο Θέαμα-Ακρόαμα ενώνουμε τις φωνές μας και δηλώνουμε χωρίς περιστροφές ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το ακυρώσουμε στην πράξη.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΝΤΡΙ ΝΕΖΑ                                                                                 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *