Το ΣΕΘΕΑ καταδικάζει την δολοφονία του 16χρονου!

 

Κατέληξε σήμερα το πρωί ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε στο κεφάλι σφαίρα από αστυνομικό γιατί δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, με τη στήριξη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν ότι στο στόχαστρο βάζουν τον φτωχό, τον αδύναμο, τον “εχθρό λαό”

Με την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια να σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οξυνθούν οι αντιδράσεις, οι μαζικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Αυτό προσπαθούν η κυβέρνηση και τα αφεντικά να προλάβουν και για αυτό προετοιμάζονται με κάθε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι και η ένταση της καταστολής. Οι αστυνομικοί που πυροβολούν τόσο εύκολα εναντίον του λαού, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από ένα κράτος εχθρικό προς τα συμφέροντά μας.

Δεν θα το δεχτούμε! Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι που εμπλέκονται. Οι εργαζόμενοι στο θέαμα- ακρόαμα ενώνουμε τη φωνή μας με όσους διεκδικούμε την ανάγκη του μαζικού οργανωμένου αγώνα, ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα φαινόμενα της αστυνομικής βίας και ενάντια συνολικά στη φτώχεια και την αδικία. Η οργή του κόσμου για αυτά τα γεγονότα να μας δώσει ώθηση για νέους αγώνες που να σημαδεύουν τον πραγματικό φταίχτη.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *